Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 16:40

Ντοκιμαντέρ με ποτραίτα καλαματιανών στην έναρξη του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο της 7ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, ξεκίνησε την Πέμπτη στην Καλαμάτα το σεμινάριο "Δημιουργώντας ένα Ντοκιμαντέρ - Πορτραίτα" από τον Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout, στο οποίο συμμετέχουν 11 φοιτητές από τo Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι φοιτητές -υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Robert Rombout- θα παρουσιάσουν πρόσωπα της πόλης μας, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ο καθένας από την δική του οπτική.

Οι ταινίες που θα προκύψουν από το σεμινάριο, θα παρουσιαστούν στην Τελετή Έναρξης του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, την Παρασκευή 18 Ιουνίου, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω σεμινάριο αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνει καθε χρόνο το Φεστιβάλ, συμβάλλοντας στην προώθηση της καλλιτεχνικής δυναμικής  των φοιτητών που το παρακολουθούν.

Το δε καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των δράσεων αυτών το  Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου το προωθεί διεθνώς, με αποτέλεσμα  πέρυσι 2 έργα των φοιτητών που παρακολούθησαν το αντίστοιχο σεμινάριο να βραβευτούν στο διεθνές Φεστιβάλ Faito Doc Festival της Ιταλίας!

Σύντομο βιογραφικό του Robert Rombout

Ο Robert Rombout, σταθερός συνεργάτης του Φεστιβάλ Πελοποννήσου τα τελευταία χρόνια, είναι ανεξάρτητος δημιουργός ντοκιμαντέρ, δάσκαλος και λέκτορας.

Είναι συνιδρυτής του Διεθνούς Master Program DocNomads και τώρα είναι διευθυντής για το DN στο LUCA, στις Βρυξέλλες.

Οι περισσότερες από τις ταινίες του είτε δημιουργήθηκαν είτε παρουσιάστηκαν από διεθνή τηλεοπτικά κανάλια, ενώ βραβεύτηκαν σε πολλά φεστιβάλ.

Ο Robert Rombout ήταν για 10 χρόνια αντιπρόεδρος της Βελγικής Επιτροπής του Γαλλικού Οργανισμού Δημιουργών SCAM .Υπήρξε μέλος κινηματογραφικών επιτροπών στο Βέλγιο και τη Γαλλία, ενώ είναι επίσης μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Τεχνολογιών στη Βηρυτό.

www.peloponnisosdocfestival.com

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα