Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 12:17

Diesel και Αναβάθμιση Συστήματος Ψεκασμού: Πώς να κερδίσετε ιπποδύναμη και καύσιμο

Οδηγούς οχημάτων και χειριστές μηχανημάτων Diesel που θέλουν να κερδίσουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη σε χαμηλότερα επίπεδα στροφών και οικονομία καυσίμου, αφορούν οι παρακάτω συμβουλές του Τρύφωνα Βίγκου, από την Diesel Tech Center Vigos.

Η αναβάθμιση του συστήματος ψεκασμού σε όλα τα οχήματα που κινούνται με πετρέλαιο, είναι ο τρόπος με τον οποίο το τρακτέρ, το φορτηγό ακόμα και το αυτοκίνητο, μπορούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη, καταναλώνοντας λιγότερο καύσιμο.

Η αναβάθμιση του συστήματος οδηγεί σε όφελος του αγρότη, του επαγγελματία, του χρήστη οχήματος ή μηχανήματος, που καταναλώνει πετρέλαιο,  όπως επισημαίνει ο Τρύφων Βίγκος, ιδιοκτήτης της εταιρείας Diesel Tech Center Vigos

Κέρδος  το οποίο «εξαργυρώνεται» από τα πολλά χιλιόμετρα και τις πολλές ώρες χρήσης του οχήματος ή του μηχανήματος.

Τα αποτελέσματα είναι:

-          Μεγαλύτερη ιπποδύναμη σε χαμηλότερα επίπεδα στροφών

-          Οικονομία καυσίμου

Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο κ. Βίγκος, με την αναβάθμιση ο χειριστής αντιλαμβάνεται μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά ενός τρακτέρ για παράδειγμα, όταν θα πρέπει να κινηθεί φορτωμένο τσουβάλια ελιές σε ένα βρεγμένο ελαιοχώραφο, ή σε ανηφόρα μεταφέροντας μεγάλα φορτία.

Η επιχείρηση Diesel Tech Center Vigos συστήνει να γίνεται αναβάθμιση ακόμα και σε νέας τεχνολογίας οχήματα και μηχανήματα, για να υπάρχει άμεσα όφελος με μεγαλύτερη ιπποδύναμη και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Για την αύξηση της διάρκειας ζωής του συστήματος, ο κ. Βίγκος προτείνει να εγκαθίστανται παγίδες – φίλτρα (2 ή 10 micron) για να κατακρατούνται μύκητες, χρωστικές ουσίες, νερό και κάθε μικροσωματίδιο, για να ελαχιστοποιείται η φθορά του κυκλώματος και να μειώνονται ενδεχόμενες επεμβάσεις. Επίσης, χρήσιμα είναι τα μυκητοκτόνα και καθαριστικά προσθετα καυσίμου.

Γενικότερα είναι απαραίτητη η καλή συντήρηση, και αυτό προϋποθέτει μεταξύ άλλων και  ποιοτικό καύσιμο. Χρησιμοποιώντας  την καλύτερη δυνατή ποιότητα πετρελαίου, τα  οφέλη είναι:

-          Περισσότερες ώρες λειτουργίας του συστήματος.

-          Στο χώρο καύσεως μειώνεται η αιθάλη με την καλύτερη καύση

-          Παραμένουν πιο καθαρά τα μπεκ και το σύστημα

-          Γενικότερα διατηρείται η καλύτερη κατάσταση του συστήματος.

Στα οχήματα και τρακτέρ με φίλτρο μικροσωματιδίων (DPF) πρέπει να επιλέξουμε πάντα λάδια με τις σωστές προδιαγραφές.

 

 

Diesel Tech Center Vigos

6ο χλμ Καλαμάτας - Μεσσήνης, (πλησίον Ι.ΚΤΕΟ), τ.κ. 24100

Τηλ: 2721020010, 2721094696, 6944228473

Φαξ: 2721020010

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://dieseltechcenter.gr/

Και e-shop για ιδιώτες και επαγγελματίες

https://dieseltechcenter-eshop.gr/

Η εταιρία Diesel Tech Center Vigos μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα dieseltechcenter-eshop.gr που δημιούργησε, σας παρέχει την δυνατότητα να αναζητήσετε το κατάλληλο ανταλλακτικό (καινούργιο ή ανακατασκευασμένο) για το όχημά σας.

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα στο περιοδικό Εύφορη Γη #14

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα