Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 11:21

Ακτινοβολεί το νυχτερινό Ντουμπάι με τον φακό του Xavier Portela

Ακτινοβολεί το νυχτερινό Ντουμπάι με τον φακό του Xavier Portela
https://xavierportela.com/

 Με ροζ, κίτρινους και μπλε τόνους το Ντουμπάι τη νύχτα γίνεται η μούσα του Xavier Portela στη συνεχιζόμενη σειρά φωτογραφιών του, «Glow».

   Η σειρά ξεκίνησε στο Τόκιο και χαρακτηρίζεται από τονισμένες πινελιές φωτός που σέρνονται μέσα από τους δρόμους, τον θόρυβο και τον κόσμο μια πόλης. Σαν σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, ο φωτογράφος αιχμαλωτίζει με τον φακό του τον γρήγορο ρυθμό του Ντουμπάι με ένα τρόπο που μοιάζει ενορχηστρωμένος και ταυτόχρονα αυθόρμητος. Από τον Burj Khalifa μέχρι τα λαμπυρίζονται νερά της μαρίνας, η μεγαλούπολη δονείται από ενέργεια.

   «Η σειρά "Glow" είναι μια συλλογή πόλεων οι οποίες έχουν αιχμαλωτιστεί (με τον φακό) και όπου τα χρώματα προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τον εγκέφαλο για να αναπαράγουν τις μεταβλητές που δεν έχεις σε μια φωτογραφία, όπως τη θερμοκρασία, τον θόρυβο, την κίνηση. Με απλά λόγια: η "Glow" είναι αυτό που θυμάσαι και όχι αυτό που έχεις δει» εξηγεί ο Xavier Portela, μιλώντας για την ιδέα πίσω από τη σειρά (https://www.instagram.com/xavierportela/?hl=en).

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα