Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 13:50

Διαφορετικές χρήσεις του ελαιολάδου εκτός από τη μαγειρική

Το ελαιόλαδο, ο πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής, είναι ένα προϊόν που οι περισσότεροι έχουμε εντάξει σε καθημερινή βάση στη διατροφή μας και συναντάμε σε όλες τις κουζίνες.

Οι πλούσιες θρεπτικές του αξίες σε συνδυασμό με τα οφέλη για την υγεία το κατατάσσουν στα προϊόντα υψηλής γαστρονομικής αξίας. Οι χρήσεις του, όμως, δεν σταματούν εκεί καθώς είναι ένα αγαθό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με διαφορετικούς από τη διατροφή τρόπους.

Ας δούμε κάποιες χρήσεις του ελαιολάδου διαφορετικές από τη μαγειρική:

- Φτιάξτε ένα scrub με βάση το ελαιόλαδο. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές συνταγές καθώς και το ιδανικό για εσάς και την επιδερμίδα σας.

- Δοκιμάστε το στο δέρμα σας στην περίπτωση που λερωθείτε από μπογιά ή γράσο. Είναι ένας οικολογικός και οικονομικός τρόπος να καθαρίσετε τα χέρια σας.

- Αφαιρέστε το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας. Έχετε ξεμείνει από γαλάκτωμα ή μαντηλάκια καθαρισμού; Υπάρχει λύση.

- Εφαρμόστε ανά διαστήματα στα μαλλιά σας. Το ελαιόλαδο έχει θρεπτικές ουσίες που βοηθούν την τρίχα. Για αυτόν τον λόγο πολλά καλλυντικά έχουν ως βάση το ελαιόλαδο.

- Μαλακώστε σημεία του σώματός σας που είναι σκληρά. Όπως παρανυχίδες ή φτέρνες.

- Καθαρίστε φυσικά και ανανεώστε τα ξύλινα έπιπλά σας, Προσθέστε μαζί και λίγο ξύδι, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα