Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 16:14

Οι Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης στο Αμμουδερό

Αν και ακατοίκητο πλέον το Αμμουδερό είναι από τα χωριά που ο Παπαφλέσσας πέρασε αφήνοντας το αποτύπωμα του λίγο πριν την ηρωική θυσία στο Μανιάκι.

Οι Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης παρουσιάζουν το έρημο Αμμουδερό και είναι ο δεύτερος σταθμός των πολιτιστικών διαδρομών στα ίχνη του Παπαφλέσσα.

Στόχος της δράσης και των συντονιστών, Γιάννη Λάσκαρη και Γιώργου Σταθόπουλου, είναι να «συστηθούν» ξανά τα χωριά αυτά τόσο στους Μεσσήνιους αλλά και στους επισκέπτες του τόπου καθώς έχουν αφήσει το ίχνος τους στην ιστορική και πολιτιστική εξέλιξη της Μεσσηνίας.

Το Αμμουδερό απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από τον Κουτιφαρη και τα χωριά Πουλίτσι και Περδικόβρυση. Αφημένο στον χρόνο το Αμμουδερό, είναι άλλο ένα πολιτιστικό διαμάντι της Μεσσηνιακής υπαίθρου που ερήμωσε παρά την τρανή του παρουσία στην ιστορία της Μεσσηνίας και την αρχιτεκτονική του αξία.

Στο Αμμουδερό σήμερα συναντάς πέτρινα σπίτια δείγματα υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής διαβαθμισμένα σε ιδανικές θέσεις με τη θέα στην ευρύτερη περιοχή να κόβει την ανάσα και να  προσδίδει στον περιηγητή  γαλήνη και ευδαιμονία. Αναλυτική προσέγγιση γίνεται στην ιστοσελίδα: https://ammouderomessinias.blogspot.com

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα