Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 14:28

Θέματα υδροδότησης στο επίκεντρο της συνάντησης Δήμου Καλαμάτας - Π.Ε. Μεσσηνίας

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο θέματα υδροδότησης περιοχών της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Δυτ. Μάνης, πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο.

Στη συνάντηση που είχε υπηρεσιακό χαρακτήρα, συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου Ύδρευσης Γιώργος Φάβας και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Ύδρευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, εξετάστηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τις δυνατότητες υδροδότησης μέσω πηγών του Δήμου Καλαμάτας σε όμορες περιοχές. Συγκεκριμένα υπήρξε συζήτηση για τα θέματα της μεταφοράς του νερού από τις πηγές του Αγ. Φλώρου στο Πήδημα. Επίσης για τη μεταφορά του νερού από τη Βέργα έως τις Κιτριές, την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης αλλά και απαιτούμενα έργα στις δεξαμενές.

Σημειώνεται ότι ήδη η ΔΕΥΑΚ έχει προχωρήσει σε ανάθεση, υδρογεωλογικής μελέτης για να αποτυπωθούν οι ποσότητες νερού στις πηγές του Αγ. Φλώρου, ενώ κομβικής σημασίας είναι η υλοποίηση του έργου της νέας δεξαμενής στον Άη Γιάννη Καρβούνη στην Καλαμάτα.

Κεντρικός αναμένεται να είναι ο ρόλος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, ενώ αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία μέσα από τη σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων τόσο με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης, όσο και με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν σε μελέτες και συνοδά έργα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα