Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 13:25

Η ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης στον Μελιγαλά το κύριο θέμα στη συνάντηση Π. Νίκα - Γ. Γεωργακοπούλου

Η ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης στον Μελιγαλά, στην είσοδο της πόλης, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χτες Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, με την δήμαρχο Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου.

Όπως γνωστοποιήθηκε, για το συγκεκριμένο έργο, θα γίνει νέα δημοπράτηση καθώς λύθηκαν ορισμένα προβλήματα που υπήρχαν.

Ακόμα έγινε συζήτηση σχετικά με τους αναδασμούς στην Ανω Μεσσηνία, για τους οποίους ο περιφερειάρχης ενημέρωσε την δήμαρχο ότι όσον αφορά την περιοχή του Δωρίου το θέμα αυτό βρίσκεται στην τελική ευθεία, ενώ η αντίστοιχη διαδικασία για την Ανω Μεσσηνία έχει επιταχυνθεί.

Επιπλέον, τη συνάντηση απασχόλησε η ανακατασκευή του ναού των Ταξιαρχών στην Πολίχνη, έργο για το οποίο -όπως είπε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας- υπάρχει ήδη συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού. Συζητήθηκε επίσης και το αντίστοιχο έργο στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Δώριο.

Παράλληλα, αναφορικά με το θέμα των νερών στην περιοχή Κουμπές της Κάτω Μέλπειας, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε στη δήμαρχο ότι η σχετική μελέτη ολοκληρώνεται και το έργο θα αναλάβει η Περιφέρεια, προσθέτοντας ότι μέσα στον φετινό έργο γεφύρι αναμένεται να δημοπρατηθεί και η γέφυρα στη Μαυροζούμαινα -έργο που δεν βρίσκεται στον Δήμο Οιχαλίας, αλλά τον αφορά.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Γ. Γεωργακοπούλου εξέφρασε ικανοποίηση για την ενημέρωση, αλλά και για το γεγονός -όπως είπε- ότι κατά την φετινή ελαιοκομική περίοδο η όχληση των κατοίκων του δήμου της από τα πυρηνελαιουργεία ήταν σημαντικά μικρότερη.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα