Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 13:54

Π. Μαντάς για ΣΔΙΤ απορριμμάτων: "Η Πελοπόννησος γυρίζει σελίδα"

Έργο σταθμό με το οποίο η Πελοπόννησος γυρίζει σελίδα χαρακτηρίζει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, το έργο  ΣΔΙΤ "Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου", η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε χτες 29 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με την υπογραφή των συμβάσεων ανάμεσα στην Περιφέρεια και την ανάδοχο εταιρεία, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ξεκινά η κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα και πιο φιλόδοξα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα. Το έργο αυτό αποτελεί ένα έργο-σταθμό για όλους μας, το οποίο αν και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, μας επιτρέπει πλέον σε λιγότερο από δύο έτη να γυρίσουμε σελίδα στους τομείς της διαχείρισης των απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Tο έργο έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε η λειτουργία του να είναι πολύ φιλική προς το περιβάλλον, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή των μονάδων και 200 μόνιμες θέσεις όταν οι μονάδες τεθούν σε παραγωγική λειτουργία. Παράλληλα, εξορθολογίζεται το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων για τους Δήμους, αποτρέπεται το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων που τόσο μας έχουν ταλαιπωρήσει και εκθέσει διεθνώς τα τελευταία χρόνια, αλλά και μπαίνει ένα οριστικό τέλος στις ανεξέλεγκτες χωματερές και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Η διαφάνεια και η λογοδοσία στη λειτουργία των μονάδων αποτελούν βασικές παραμέτρους της επένδυσης, ενώ η διαχείριση των απορριμμάτων διασφαλίζεται ότι θα πραγματοποιείται πλέον με ενιαίο, συστηματικό και σύγχρονο τρόπο, όπως αρμόζει σε κάθε προηγμένη κοινωνία σαν τη δική μας.

 

Το έργο αυτό δεν ήταν αυτονόητο, ούτε δεδομένο. Γίνεται όμως σήμερα πράξη λόγω της υποδειγματικής συνεργασίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΦΟΔΣΑ και την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Αυτή ακριβώς η συνεργασία αποτελεί άλλωστε και τη μεγαλύτερη εγγύηση για όλους μας, όσον αφορά στην ορθή λειτουργία και την υιοθέτηση των καλύτερων διεθνών πρακτικών στη διαχείριση των απορριμμάτων. Με τον τρόπο αυτό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποκαθιστά πλέον τη φήμη της διεθνώς, ενώ αποκτά τη δυνατότητα να καταστεί σε λίγα μόνο χρόνια μία από τις πιο καθαρές περιφέρειες της Ευρώπης.

 

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν ώστε να δρομολογηθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο και εύχομαι σύντομα να παραστούμε όλοι εδώ με την ευκαιρία των εγκαινίων και της θέσης σε πλήρη λειτουργία των νέων Μονάδων»      

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα