Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 15:41

Τι αλλάζει στην λειτουργία του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα λόγω κορονοϊού

Μάσκα παντού συμβουλεύει ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, ώστε να μην περάσουμε στο επιδημιολογικό επίπεδο 3, μετά τις τελευταίες εξελίξεις της αύξησης των κρουσμάτων στο νομό.

«Μετά την μετάβαση της Μεσσηνίας σε επίπεδο 2, πρέπει όλοι να το πάρουμε πολύ σοβαρά και να εφαρμόσουμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που απαιτούνται σε αυτό το επίπεδο ώστε να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού», τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος.

Πρακτικές συμβουλές έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης στους πολίτες, λόγω ότι η εξέλιξη των πραγμάτων ολοένα και αλλάζει, ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει να εφαρμόσουμε από μόνοι μας το μέτρο της μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

«Το καλύτερο αυτή τη στιγμή είναι να αποφασίσουμε νωρίτερα κάτι που θα μας το επιβάλλουν αργότερα», υπογράμμισε.

Στην συνέχεια η διευθύντρια Υγείας Μεσσηνίας Κατερίνα Σπεντζούρα τόνισε «Στο χέρι μας είναι να εμποδίσουμε την διασπορά του ιού, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας».

Απ’ τα βασικότερα μέτρα είναι η σωστή χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ενώ τα καταστήματα πρέπει να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως επεσήμανε η ίδια.

Συμπλήρωσε δε πως πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και αν σε περίπτωση βρεθεί κάποιος θετικός στον ιό θα πρέπει να μείνει οπωσδήποτε σπίτι, όπως επίσης και τα άτομα που έχουν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του.

Όσον αφορά τα σχολεία, η κ. Σπεντζούρα τόνισε πως έχουν εμφανιστεί αρκετά κρούσματα σε σχολεία του νομού και μέχρι σήμερα είναι κλειστά 7 σχολεία.

Πως θα γίνεται η εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες του Διοικητηρίου

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στην είσοδο του Διοικητηρίου, εξήγησε ο διευθυντής Διοίκησης Μεσσηνίας Δημήτρης Μουτζούρης.

Ειδικότερα για το πως πρέπει να κινείται το κοινό στις υπηρεσίες θα υπάρχουν ανακοινώσεις στην είσοδο του Διοικητηρίου για ενημέρωση του. Επιπλέον θα υπάρχει μια αναλυτική λίστα με όλα τα τηλέφωνα των υπηρεσιών προκειμένου ο κόσμος να εξυπηρετείται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email, κλείνοντας ραντεβού.

Ο αριθμός των ατόμων σε κάθε τμήμα εξυπηρέτησης θα είναι συγκεκριμένος και υπόλοιποι θα περιμένουν έξω, επιπλέον ο κ. Μουτζούρης επεσήμανε πως καλό θα ήταν οι πολίτες να επισκέπτονται τις υπηρεσίες του Διοικητήριου στην έσχατη λύση.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα