Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 15:28

Go On - Harma Foods: Gourmet μανιτάρια από την Καλαμάτα

Η αγάπη και το πάθος του Λάμπρου Καραγγελή για τα άγρια μανιτάρια και για τη φύση, τον οδήγησαν να αφήσει πίσω του την εργασιακή ασφάλεια του τραπεζικού τομέα και να στραφεί στον πρωτογενή τομέα, κάνοντας, έτσι, ένα δύσκολο εγχείρημα, πραγματικότητα.

Με πολλή εκπαίδευση και εξειδίκευση στον τομέα της καλλιέργειας μανιταριών, μέσα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο αρχικά, το πρόγραμμα του ΚΑΕΜ για την τυποποίηση, επεξεργασία και συντήρηση τροφίμων και τη συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη συνέχεια, δημιουργήθηκε μια καινοτόμος επιχείρηση, ξεπερνώντας πολλαπλά εμπόδια και αντιξοότητες.

Η Harma Foods δραστηριοποιείται στο χώρο παραγωγής και μεταποίησης επιλεγμένων, gourmet μανιταριών από την Καλαμάτα ενώ αποτελεί την πρώτη μονάδα παραγωγής των ποικιλιών Pleurotus Eryngyii (King Oyster) και ασιατικού Shiitake στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μία από τις πρώτες σε όλη την Ελλάδα. 

Πρόκειται για μία καλλιέργεια κλειστού κυκλώματος, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, που εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες για την ποιότητα των μανιταριών. «Καλλιεργούµε αποκλειστικά σε πιστοποιημένα οργανικά υποστρώµατα, χωρίς τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισµών, µε σεβασµό στη φύση και τον άνθρωπο, που αποτελούν και τη βασική μας φιλοσοφία, αναφέρει ο κ. Καραγγελής. «Προσφέρουμε έτσι όλο το χρόνο εξαιρετικής ποιότητας μανιτάρια και προϊόντα μανιταριού που διαρκώς εμπλουτίζονται, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του fine dining (υψηλή γαστρονομία) και του καταναλωτικού κοινού».

«Μαγεμένος», δηλώνει, από τη ντοπιολαλιά, τις διαφορετικές δηλαδή ονομασίες που συναντά για το ίδιο μανιτάρι σε όλον τον κόσμο και με ενθουσιασμό υπογραμμίζει πως «δεν θα υπήρχε δάσος, αν δεν υπήρχαν μανιτάρια», χαρακτηρίζοντάς τα ως τον ορισμό της πολυμορφίας και της διαφορετικότητας. 

Ερευνά τα αυτοφυή μανιτάρια σε ξένες χώρες και την Ελλάδα εδώ και δώδεκα χρόνια, διαπιστώνοντας πως στη χώρα μας παρόλο που πολλοί άνθρωποι τα έχουν στη διατροφή τους, περισσότεροι είναι εκείνοι που εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί. «Στόχος μας άλλωστε είναι, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση και εκπαίδευση του καταναλωτικού κοινού για τα διατροφικά και θεραπευτικά οφέλη των μανιταριών, ώστε η γνώση να κερδίσει το φόβο», αναφέρει ο ίδιος.

Εκτός από τη διάθεση φρέσκων μανιταριών, η Harma Foods δημιουργεί ποικιλίες ζυμαρικών με βάση τα μανιτάρια, μεσογειακό τουρσί αλλά και γλυκές προτάσεις, όπως το γλυκό του κουταλιού από μανιτάρι Shiitake.

Να σημειωθεί ότι μπορεί κανείς να βρει όλα τα καινοτόμα προϊόντα της επιχείρησης και στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, όπου ο κ. Καραγγελής, διαπιστώνει πως παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς, το καταναλωτικό κοινό της πόλης έχει δείξει ενδιαφέρον και αποδοχή.

Τηλέφωνο: 6944893773

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.harmafoods.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο αφιέρωμα για την Υγεία στο 

6ο τεύχος Go On

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα