Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 10:13

Αφιέρωμα στον καφέ εγκαινιάζει το νέο τεύχος Go On

Το Go On στο 6ο του τεύχος εγκαινιάζει ένα πλήρες αφιέρωμα στον καφέ, από την καλλιέργεια μέχρι την εκπαίδευση και την απόλαυσή του τελικού προϊόντος. 

Με συνεντεύξεις από τους κορυφαίους του είδους και εκτενή ρεπορτάζ που αναδεικνύουν τον ρόλο που παίζει ο καφές στην καθημερινότητά μας και στην οικονομία γενικότερα.

Η αρχή έγινε με μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Γιάννου Μπενόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, ο οποίος κατέρριψε την εντύπωση που είχαμε ότι στην Ελλάδα πίνουμε πολύ καφέ.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Μανουσίδης, barista trainer, ιδιοκτήτης της σχολής «The barista way» στην Αθήνα, μέλος της Ένωσης Barmen Ελλάδος και συγγραφέας του βιβλίου «Το εγχειρίδιο του καφέ» (εκδόσεις Ψύχαλος) μας μιλάει για τα μυστικά του καφέ.

Ο Γεράσιμος Σαριδάκης αναφέρει ότι το επίπεδο καφεστίασης στην Ελλάδα είναι υψηλό, ενώ σχολιάζει τι μπορεί να φέρει κέρδη τη σημερινή εποχή. 

Για την καλλιέργεια καφέ στην Κρήτη πριν από αρκετά χρόνια μίλησε ο γεωπόνος Στέφανος Λιβέρης και για τον φρεσκοκομμένο καφέ και τα μυστικά του ο Παναγιώτης Τσάμης ιδιοκτήτης παραδοσιακού καφεκοπτείου στην Μεσσήνη.

Ο ιδιοκτήτης των καφέ "Placebo" και "Σταθμός" στη Μεσσήνη Βασίλης Στεφάνου δίνει μικρά tips για το πως μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην γεύση του καφέ.

Αθλητικό στέκι μια αγαπημένη συνήθεια των ανδρών, για αγώνα και καφέ. Αποτελεί την σύγχρονή ματιά του παλιού καφενείου, όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης του "Ballers" Σταύρος Γεωργιόπουλος.

Ο σεφ Πάρης Κωστόπουλος μας δείχνει πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον καφέ και σε συνταγές μαγειρικής, με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί.

Τέλος κάνουμε μια αναδρομή στα παλιά καφενεία της Καλαμάτας, τα οποία αποτελούν μια συνήθεια που κρατά πολλά χρόνια και ήταν απόλυτα συνυφασμένη με την κοινωνική ζωή, ενώ παράλληλα ο καφές ως εμπορικό προϊόν είχε σημασία στην οικονομική ζωή της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα στο 6ο τεύχος Go On

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2021

Περισσότερο διαβασμένα