Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 13:30

Go On: Πρωτοποριακές δράσεις σε νέο χώρο στην Καλαμάτα για την Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων

Ένας καινούργιος πολυχώρος έρχεται στην Καλαμάτα από Σεπτέμβριο, τον οποίο ετοιμάζει η Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.), για να προσφέρει στους νέους της πόλης ακόμα περισσότερες και πρωτότυπες δράσεις.

Η Κ.Α.ΝΕ., ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για νέους στην Καλαμάτα, ο οποίος δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, με σκοπό να προσφέρει youthwork στην τοπική κοινωνία της πόλης. Αποτελεί μέρος ενός οργανισμού νεολαίας, μαζί με το Κέντρο Νέων Καλαμάτας και το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας.
Βασικός σκοπός της είναι η δημιουργία ανεξάρτητων δομών νεολαίας, καθώς και η αναγνώριση του youthwork στην Ελλάδα, το οποίο στοχεύει στη διοργάνωση κοινωνικο-μορφωτικών δραστηριοτήτων για νέους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το youthwork είναι ένα αναγνωρισμένο επάγγελμα στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί, όπως επισημαίνει ο Φιλάρετος Βούρκος, υπεύθυνος της Κ.Α.ΝΕ. Στόχος αυτού του οργανισμού είναι να προσφέρει ευκαιρίες προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης στους νέους της τοπικής κοινωνίας, μέσα από διάφορες δραστηριότητες και τη μη τυπική μάθηση, μέσω των οποίων μπορούν να αναπτύξουν οι νέοι δεξιότητες, ικανότητες και γνώσεις.

Απευθύνεται κυρίως σε νέους, από την πρώιμη εφηβεία μέχρι 25 ετών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα τα όρια ηλικίας φτάνουν και έως και τα 30 έτη. Μια επιπλέον δραστηριότητα της Κ.Α.ΝΕ., εν μέσω πανδημίας, ήταν ένα ψηφιακό κέντρο νέων, με ραδιόφωνο καθώς και διάφορες ψηφιακές ακόμα δράσεις. Η Κ.Α.ΝΕ. έχει καταφέρει να δημιουργήσει δύο επιτυχείς δομές νεολαίας που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στην Καλαμάτα. Η πρώτη είναι το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, το οποίο στηρίζεται στον εθελοντισμό και πλέον η διαχείρισή του έχει περάσει στους ίδιους τους εθελοντές.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Δημοπούλου στο

5ο τεύχος Go On

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα