Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 14:03

Θάλασσα με ασφάλεια και σωστό εξοπλισμό

Με τις ζέστες να "σφίγγουν" και την ανάγκη για απόδραση στη θάλασσα να ανεβαίνει κατακόρυφα, οι οικογένειες έχουν την ανάγκη να οργανώνουν κάθε εξόρμηση προς την παραλία.

Αυτό σημαίνει πως το αμάξι ...γεμίζει με πολλά και διάφορα, κυρίως που αφορούν τα παιδιά, για να περάσει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα η μέρα δίπλα στο κύμα.

Ωστόσο, ο εξοπλισμός θαλάσσης για τα παιδιά όπως και για τους ενήλικες είναι πολύ σημαντικός και η οργάνωση του απαραίτητη.

Αντηλιακό

Το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει κάθε οικογένεια να έχει είναι το αντηλιακό, κατά προτίμηση με υψηλή προστασία. Επειδή θα πρέπει να γίνεται ανανέωση κάθε λίγη ώρα, θα πρέπει πάντα να βρίσκεται μέσα στην τσάντα.

Μπρατσάκια-τουβλάκια

Όταν αναφερόμαστε σε παιδάκια μικρότερης ηλικίας, είναι πολύ σημαντική η ασφάλεια εντός του νερού. Σε αυτό συνεισφέρουν τα μπρατσάκια και τουβλάκια, τα οποία βοηθούν τα παιδιά να επιπλέουν πάνω στο νερό και να μπορούν να περάσουν πιο άνετα το χρόνο τους μέσα στο νερό, προσφέροντας παράλληλα εξοικείωση.

Καπέλο

Σημαντικό το καπέλο για τα παιδιά, καθώς προστατεύει από τον ήλιο ειδικά τις μεσημβρινές ώρες.

Δεύτερο μαγιό και ρούχα

Σημαντικό να υπάρχει ένα δεύτερο μαγιό και ρούχα στην άκρη, σε περίπτωση απρόοπτου ατυχήματος.

Φουσκωτά παιχνίδια και στρώματα

Τα ..."στάνταρ" της παραλίας είναι τα φουσκωτά και τα στρώματα, τα οποία προσφέρουν άφθονο γέλιο και ξεκούραση σε μικρούς-μεγάλους. Είτε στο σπίτι, είτε στην παραλία, φουσκώνουμε τα στρώματα, τα ρίχνουμε στη θάλασσα και ...καλή διασκέδαση! Τα φουσκωτά βγαίνουν σε πολλά χρώματα και σχέδια, οπότε η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη...

Κουβαδάκια

Η διασκέδαση δεν βρίσκεται μόνο εντός νερού. Στην άμμο ή στις πέτρες τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν με κουβαδάκια και να δημιουργήσουν.

Βιβλίο

Για τους γονείς με πολύ μεγαλύτερα παιδιά και μεγαλύτερη άνεση στο χρόνο τους, το βιβλίο είναι μια καλή ευκαιρία για να περάσουν ποιοτικό χρόνο στην παραλία. Διαλέξτε ένα βιβλίο και εάν βρείτε χρόνο, διαβάστε ελεύθερα!

Μπάλες

Οι μπάλες είναι ένας ευχάριστος τρόπος να παίξουν τα παιδιά, αλλά και  οι μεγάλοι μέσα στο νερό. Προμηθευτείτε όποια μπάλα θέλετε και παίξτε μέσα στο νερό ακόμα και όλοι μαζί

Ομπρέλα, πετσέτες και καρέκλες

Προτιμάτε αμμουδιά και πέτρες αντί για μαγαζί; Είναι σημαντικό να πάρετε μαζί σας ομπρέλες, καρέκλες πτυσσόμενες και πετσέτες για να κάνετε άνετη την παραμονή σας δίπλα στο κύμα.

Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Διαβάστε περισσότερα στο Go On #5

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα