Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 19:43

Διορίστηκαν τα μέλη της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής

Διορίστηκαν με διετή θητεία τα τακτικά μέλη της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα. Πρόεδρος της επιτροπής ανέλαβε ο διευθυντής Ερευνών του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών και διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Σπυρίδων Βασιλάκος.

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι τα εξής:

- Εμμανουήλ Πλειώνης, διευθυντής και πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

- Δέσποινα Χατζηδημητρίου, καθηγήτρια του τμήματος Φυσικής στο ΕΚΠΑ.

- Νικόλαος Στεργιούλας, καθηγητής Θεωρητικής Αστροφυσικής στο ΑΠΘ.

- Ιωσήφ Παπαδάκης, καθηγητής του τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ως αναπληρωματικά μέλη ορίζονται με σειρά αναπλήρωσης οι ακόλουθοι: Ανδρέας Ζέζας, αναπληρωτής καθηγητής Παρατηρησιακής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Βασιλική Παυλίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Θεωρητικής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Pablo Reig, διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ, Μανώλης Γεωργούλης, διευθυντής Ερευνών του Κέντρου Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, Άλκηστις Μπονάνου, κύρια ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα