Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 21:30

Πρεμιέρα για το θερινό σινεμά στην Καλαμάτα (Φωτογραφίες)

Μετά από 2μιση μήνες απουσίας, σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου επιστρέφει το θερινό σινεμά στην πόλη της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στη θερινή του αίθουσα, στον χώρο του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, από το Cine Center Καλαμάτας. 

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί με την επαναπροβολή της μεγαλύτερης ελληνικής επιτυχίας του χειμώνα, της ταινίας "Ευτυχία", ενώ θα ακολουθήσουν ταινίες που, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δεν κατάφεραν να προβληθούν το προηγούμενο διάστημα λόγω της επιδημίας, αλλά φυσικά και νέες, του παγκόσμιου κινηματογράφου και για όλες τις ηλικίες. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από 11 Ιουνίου. 

Στον χώρο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας θεατών και προσωπικού, όπως έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Βασίλης Μουλάς, υπεύθυνος προγραμματισμού για το Cine Center Καλαμάτα, αναφέρει ότι σίγουρα υπάρχει ένα ρίσκο στο όλο εγχείρημα και περιμένει να δει πως θα κινηθεί τελικά η καλοκαιρινή σεζόν.

Επισημαίνει ότι σημαντικό ρόλο στην απόπειρα αυτή έπαιξε η δυνατότητα των καλοκαιρινών προβολών καθώς, όπως αναφέρει, αν μιλούσαμε για χειμερινές προβολές και για κλειστό - χειμερινό χώρο αντίστοιχα, το Cine Center θα άνοιγε σίγουρα αργότερα.

Σε όλο αυτό, τελικά, σημαντική θα είναι η ανταπόκριση του κόσμου, η εξέλιξη δηλαδή που θα υπάρχει στο θέμα προσέλευσης και λειτουργίας, προσθέτει. Πάνω σε αυτό χαρακτηριστικά μάς αναφέρει ότι στην Καλαμάτα παρατηρείται μικρή κίνηση από τις ηλικίες που κλασικά σε άλλες περιοχές της Ελλάδας στηρίζουν το θερινό κινηματογράφο. "Ίσως απλώς θέλει τον χρόνο του", χαρακτηριστικά παρατηρεί ολοκληρώνοντας τη συνομιλία μας.

Να σημειωθεί ότι έχει ξεκινήσει καμπάνια της επιστροφής στους κινηματογράφους με τίτλο "Το σινεμά σε περιμένει", που περιλαμβάνει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ και η οποία πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική συνεργασία πολλών φορέων του κινηματογράφου.

Το σίγουρο είναι ότι ο κινηματογράφος έχει λείψει από την πόλη, οπότε το στοίχημα για θερινό κινηματογράφο ήταν κάτι που η Καλαμάτα χρειαζόταν. 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα