Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 18:24

"Ρόδα": Ακόμη μία πρόταση της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας

Η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας προτείνει κάθε μέρα ταινίες ή παραγωγές ελεύθερες δικαιωμάτων που μπορούμε να δούμε από την άνεση του σπιτιού μας.

Μπορεί να είμαστε μακριά και προσωρινά, για το καλό όλων μας, να μένουμε σπίτι, όμως η τέχνη δεν παύει να μας ενώνει, να μας συγκινεί και να μας ταξιδεύει, όπου και αν βρισκόμαστε, χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος / Greek Film Archive έρχεται στην οθόνη μας.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, απαιτούν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και καλή διάθεση. Μένουμε σπίτι λοιπόν, βλέποντας καλές ταινίες. Για τον λόγο αυτό, η Ταινιοθήκη προτείνει μια επιλογή σπάνιων ταινιών από το αρχείο της που για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, μέσα από τη νέα ψηφιακή της αίθουσα.  

Η σημερινή προβολή της Λέσχης αφιερώνεται στον Θόδωρο Αδαμόπουλο, με καταγωγή από την Σκληρού Μεσσηνίας. Ο Θόδωρος Αδαμόπουλος γεννήθηκε το 1934, σπούδασε κινηματογράφο και γύρισε πολλά ντοκιμαντέρ, και ορισμένες ταινίες μεγάλου μήκους. Από την δεκαετία του εξήντα συνεργάστηκε με την Αγλαΐα Μητροπούλου και σε συνεργασία με ξένους ειδικούς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του εργαστηρίου συντήρησης και αποκατάστασης της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Διετέλεσε για πολλά χρόνια Διευθυντής, Πρόεδρος του Δ.Σ και σήμερα Πρόεδρος της Γ.Σ του Ιδρύματος.

Η Ρόδα που προβάλλεται σήμερα είναι μια ταινία-περίπατος στην Αθήνα που θα απολαύσουμε ιδιαίτερα σήμερα, στις δύσκολες αυτές μέρες εγκλεισμού.

"Mια περιήγηση-με σατιρική διάθεση-στην Αθήνα του χθες, του σήμερα και ίσως, του αύριο. Η θέαση μια μικρής επανάστασης που τα τελικά της αποτελέσματα δεν αποφέρουν τίποτε άλλο εκτός από την ανανέωση των συνθηκών των δεσμών.
Μια μικρή απόδραση.
Μια ψευδαίσθηση ελευθερίας.
Ή μήπως μια διάθεση για ονειροπόληση;"
Θοδ. Αδαμόπουλος

Η Ρόδα
1964 | Gr | 14΄
Σκηνοθεσία: Θόδωρος Αδαμόπουλος

Για να δείτε την ταινία, ακολουθήστε τον παρακάτω

σύνδεσμο

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα