Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 17:30

Ρεβέκκα: Η σημερινή πρόταση της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας

Η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το "Μένουμε σπίτι" θα προτείνει κάθε μέρα ταινίες ή παραγωγές ελεύθερες δικαιωμάτων που μπορούμε να δούμε από την άνεση του σπιτιού μας. Μπορεί να είμαστε μακριά και προσωρινά, για το καλό όλων μας, να μένουμε σπίτι, όμως η τέχνη δεν παύει να μας ενώνει, να μας συγκινεί και να μας ταξιδεύει, όπου και αν βρισκόμαστε, χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας προτείνει για σήμερα την ταινία "Ρεβέκκα"

Ένα απλοϊκό κορίτσι παντρεύεται έναν Άγγλο αριστοκράτη, για ν’ ανακαλύψει πως ο ίδιος και το προσωπικό του παράξενου πύργου του, είναι ακόμα επηρεασμένοι απο την πρώτη γυναίκα του, τη Ρεβέκκα, που πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Η Ρεβέκκα αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Αγγλίδας Δάφνης ντι Μωριέ, ενός από τα πιο αγαπημένα βιβλία όλων των εποχών. Ο Χίτσκοκ εμπνέεται από αυτόν τον συνδυασμό ιστορίας αγάπης και αστυνομικού μυστηρίου και μας χαρίζει ένα ψυχολογικό θρίλερ με βασικό συστατικό την ελαφρώς τρομακτική έως μεταφυσική ατμόσφαιρα, η οποία διαρκώς κλιμακώνεται. Η κινηματογραφική του ευφυΐα έγκειται στον τρόπο με τον οποίο τοποθετεί τους γυναικείους χαρακτήρες στη ροή της αφήγησης, ακυρώνοντας την αυταπόδεικτη παρουσία της νέας συζύγου και δίνοντας υπόσταση σε μία γυναίκα που παραμένει από την αρχή ως το τέλος άυλη.

Αυτή η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Χίτσκοκ στο Χόλιγουντ προτάθηκε για 11 Όσκαρ, κερδίζοντας αυτά της καλύτερης ταινίας (το μοναδικό του Χίτσκοκ) και φωτογραφίας για ασπρόμαυρη ταινία, χάνοντας το Όσκαρ σκηνοθεσίας από τον Τζον Φορντ για τα «Σταφύλια της Οργής». Ο μετρ της αγωνίας θα είναι άλλες πέντε φορές υποψήφιος, χωρίς επιτυχία, και το 1967 η Ακαδημία θα του παραχωρήσει ένα τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά του στον κινηματογράφο.

ΡΕΒΕΚΚΑ – REBECCA
Drama, Mystery, Romance | K-13 | 1940 | USA | 130΄
σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock
σενάριο: Daphne Du Maurier (celebrated novel)
παίζουν: Laurence Olivier, Joan Fontaine, George Sanders

Για να δείτε την ταινία, ακολουθήστε τον παρακάτω

σύνδεσμο

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα