Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 09:28

Tο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου αφορμή να γεννηθούν καινούργιοι κουκλοπαίκτες

Tο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας δίνει την έμπνευση και το ερέθισμα να γεννηθούν καινούργιοι δημιουργοί κουκλοπαίκτες στην πόλη μας. Αυτή ήταν και η πρόθεσή όταν διοργανώθηκε το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, έτσι ώστε να γνωρίσουν δηλαδή και να αγαπήσουν όλοι, αυτή τη μαγική τέχνη του κουκλοθέατρου.

Η νεοσυσταθείσα Κουκλοθεατρική Ομάδα ΜΟΥ-ΦΑ δημιουργήθηκε το 2019 στην Καλαμάτα, από μια μικρή ομάδα φίλων που μοιράζονται την αγάπη για το θέατρο, την μουσική και την δημιουργία. Έχουν γράψει δικό τους έργο, έφτιαξαν καταπληκτικές κούκλες και ετοιμάζονται να το παρουσιάσουν στο 4ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, αν φυσικά υπάρξουν τα χρήματα για να .πραγματοποιηθεί. γιατί ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Η καινούργια ομάδα κουκλοθέατρου της πόλης μας πήρε το όνομα ΜΟΥ- ΦΑ από τις λέξεις μουσική -φαντασία.
Δεν έχει ακόμα επίσημη παράσταση στο ενεργητικό της όμως στοχεύει να πραγματοποιήσει δύο ή περισσότερες παραστάσεις πριν το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας (10-17 Μαίου 2020) στο οποίο και θα συμμετέχει με το πρωτότυπο θεατρικό έργο: “Ο Βασιλιάς που πεινούσε σαν Λύκος”.
Υπόθεση του έργου: “Ένας κακομαθημένος και μονοφαγάς μονάρχης, σπρωγμένος από την αθεράπευτη λαιμαργία του, μπαίνει άθελά του στο μάτι της κακιάς μάγισσας των παραμυθιών. Εκείνη, με σκοπό να του δώσει ένα καλό μάθημα, θα τον μεταμορφώσει σε λύκο. Τώρα ο κακομαθημένος αλλά καλόκαρδος βασιλιάς, για ξαναβρεί την ανθρώπινή του μορφή, θα πρέπει σε μόλις έναν χρόνο να διορθώσει όλα τα ελαττώματά του. Ειδάλλως...θα παραμείνει για πάντα λύκος. Πρώτα όμως πρέπει να καταφέρει το αδιανόητο. Να μάθει να επιβιώνει δίχως το υπηρετικό του προσωπικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα