Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 13:34

Η άνθιση του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα περνάει και μέσα από την ανάπτυξη νέων υποδομών

Τώρα είναι η ώρα των πράξεων για την περαιτέρω άνθιση του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, που για το 2017 κινήθηκε με ανοδικούς ρυθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ όπως προέκυψε από την έκθεση του International Congress and Convention Association (ICCA), η Ελλάδα κατέλαβε την 25η θέση στην παγκόσμια κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων το 2016.

Οπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική γραμματέας του Hapco (συνδεσμος επαγγελματιών διοργανωτών συνεδρίων) Σίσσυ Λιγνού, η άνθιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος έχει βοηθήσει στην προσέλκυση συνεδρίων, ωστόσο η αυξημένη ζήτηση για μεγάλα συνέδρια στην Ελλάδα προσκρούει στην έλλειψη ανάλογων υποδομών. Η κυρία Λιγνού τόνισε ότι έχουν χαθεί πολλά συνέδρια των 10.000 ατόμων, λόγω έλλειψης αντίστοιχων χώρων. Ακόμα και οι χώροι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, δεν είναι ικανοί να ανταποκριθούν σε τέτοιου επιπέδου επιστημονικά συνέδρια.

Κατά συνέπεια, η κυρία Λιγνού επαναλμβάνει ένα χρόνιο αίτημα του κλάδου, που αφορά την υλοποίηση συνεδριακού μητροπολιτικού κέντρου στην πρωτεύουσα, αλλά και τη χάραξη στρατηγικής και προώθησης του συνεδριακού τουρισμού στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή οι επαγγελματίες διοργανωτές συνεδρίων στοχεύουν σε συνέδρια έως και για το 2025 και τονίζουν ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων είναι απαραίτητη για την καλύτερη προβολή αυτής της μορφής τουρισμού.

Στα αιτήματα του κλάδου εντάσσεται και η παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων για έναρξη και λύση των συνεδριακών εκδηλώσεων, που όταν αυτό λαμβάνει χώρα συνοδεύεται με μεγάλη επιτυχία. Χέρι χέρι με τον συνεδριακό τουρισμό βαδίζουν 50 και πλέον επαγγέλματα, ενώ οι συμμετέχοντες ξοδεύουν 7 φορές περισσότερα από τους άλλους επισκέπτες της χώρας. Την ίδια στιγμή προσελκύονται υψηλού επιπέδου τουρίστες, οι οποίοι λειτουργούν και ως πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άμεσος τζίρος για ένα μεγάλο συνέδριο μπορεί να φτάσει και το 1 εκατ. ευρώ, όπως σημειώνει η κυρία Λιγνού.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα