Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 13:55

Ελλάδα: Το στολίδι της Ουγγαρίας

Εικόνες και χρώματα Ελλάδας στολίζουν μέχρι την 1η Ιουλίου το μεγάλο πάρκο της Βουδαπέστης Hunyádi και προκαλούν τους επισκέπτες του να «γευτούν» ονειρεμένες ελληνικές διακοπές. Προοπτική που φαίνεται να δελεάζει πολλούς Ούγγρους τουρίστες καθώς ήδη η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό των Ούγγρων στα αεροπορικά καλοκαιρινά πακέτα ταξιδιών.

Η Ελλάδα είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στο Φεστιβάλ των Εθνών (Festival of Nations ) της Βουδαπέστης. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση με έκθεση φωτογραφίας ελληνικών προορισμών, στο μεγάλο πάρκο της Βουδαπέστης τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το Σάββατο 18 Ιουνίου. Η εκδήλωση και η έκθεση φωτογραφίας, συνδιοργανώθηκαν από το Γραφείο Εμπορικών & Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βουδαπέστη και την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας (στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει και η Ουγγαρία) σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο του 6ου Διαμερίσματος της ουγγρικής πρωτεύουσας.
Το ιδιαίτερα πολυπληθές κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους ελληνικούς προορισμούς από το infostand του ΕΟΤ και από τα stands διοργανωτών ταξιδιών, οι οποίοι τόνισαν την ιδιαίτερα ανοδική πορεία των φετινών κρατήσεων προς τη χώρα μας.

Ο Ε. κ. Πρέσβης της Ελλάδος κ. Παντζόπουλος, εγκαινιάζοντας την εκδήλωση, τόνισε τους στενούς θερμούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών, απευθύνοντας πρόσκληση στους επίσημους προσκεκλημένους και στο κοινό να επισκεφθούν τη χώρα μας, να γίνουν κοινωνοί της πασίγνωστης ελληνικής φιλοξενίας και να απολαύσουν μοναδικές βιωματικές εμπειρίες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες της Ουγγαρίας, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, όπως ο Αντιπρόεδρος της ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης Dr . Lájos Oláh και ο Δήμαρχος του 6ου Διαμερίσματος Βουδαπέστης κ. Tamás Soproni, στελέχη γνωστών διοργανωτών ταξιδιών και δημοσιογράφοι ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Σύμβουλος ΟΕΥ κ. Μαρινόπουλος, ο επιστημονικός συνεργάτης του Γραφείου ΟΕΥ κ. Φλουρής, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας κα Σκαλτσή και ο κ. Ραφαλιάς (Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας).
Η εντυπωσιακή υπαίθρια φωτογραφική έκθεση, παρουσιάζει γνωστές και άγνωστες στο ευρύ κοινό γωνιές της Ελλάδας και αποτελεί για ένα δεκαήμερο πόλο έλξης για διακοπές στη χώρα μας.
Το απογευματινό πρόγραμμα περιλάμβανε διαδραστικά Workshop με θέμα την Ελλάδα για παιδιά και ενήλικες, μουσικοχορευτική εκδήλωση (από την ελληνική ομογένεια Ουγγαρίας) και προβολή του διαφημιστικού film του ΕΟΤ «Greece – You will want to stay forever» ως εισαγωγή της γνωστής ταινίας «MammaMia».


Το ιδιαίτερα πολυπληθές κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους ελληνικούς προορισμούς από το infostand του ΕΟΤ και από τα stands διοργανωτών ταξιδιών, οι οποίοι τόνισαν την ιδιαίτερα ανοδική πορεία των φετινών κρατήσεων προς τη χώρα μας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα