Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 09:48

Η Πελοπόννησος θέλει περισσότερους Σέρβους τουρίστες και απευθείας αεροπορική σύνδεση Βελιγραδίου-Καλαμάτας (video)

Μοναστήρια, ιστορία, μονοπάτια, φυσικές ομορφιές και η γαστρονομία της Πελοποννήσου προβλήθηκαν στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFT 2018 στο Βελιγράδι.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στο περίπτερο της Ελλάδας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), από 22-25 Φεβρουαρίου, στην IFT 2018, προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπήρξαν συναντήσεις και επαφές με μεγάλους τουριστικούς ομίλους, ώστε να γίνει γνωστό το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, με έμφαση στην ανάπτυξη του θρησκευτικού, γαστρονομικού και εναλλακτικού τουρισμού, ενώ βασικός στόχος είναι η απευθείας σύνδεση του Βελιγραδίου με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, για τον οποίο υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Η έκθεση αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός των Βαλκανίων, καθώς οι επισκέπτες ανήλθαν στους 100.000 και συμμετείχαν 56 χώρες με 1100 εκθέτες. Στην φετινή 40η διοργάνωση, η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Σέρβος ομόλογός της Ρασίλ Κλιάιτς.

Το περίπτερο της περιφέρειας Πελοποννήσου προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και να ενημερωθούν, μέσω έντυπου υλικού, για τις δυνατότητες που τους παρέχει η Πελοπόννησος ως τουριστικός προορισμός. Στη διάρκεια της έκθεσης προβλήθηκε και οπτικοακουστικό υλικό με τα μοναστήρια της Αρκαδίας, αφού η Σερβία, όπως και άλλες χώρες των Βαλκανίων, είναι Ορθόδοξες και η Πελοπόννησος μπορεί να προσελκύσει θρησκευτικό τουρισμό.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου με την παρουσία της για τρίτη συνεχή φορά στην διεθνή έκθεση τουρισμού του Βελιγραδίου, ενίσχυσε την προσέλκυση Σέρβων επισκεπτών, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Την περιφέρεια στην έκθεση εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού για την Π.Ε. Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα.

Δείτε το video:

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα