Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 12:54

Περισσότερους τουρίστες από τη Σερβία περιμένει φέτος η Κρήτη

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από την τουριστική αγορά της Σερβίας, καθώς φέτος με βάση τις προκρατήσεις προβλέπεται αύξηση στον τουρισμό της χώρας μας σε ποσοστό άνω του 15% σε σχέση με το 2017.

Αυτό ανακοινώθηκε στην 40η Διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βελιγράδι, όπου ήταν δυναμική η παρουσία και προβολή της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα. Η Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα στην έκθεση, συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ τα εγκαίνια έγιναν από κοινού από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας και υπουργό τουρισμού Ρασίμ Κλιάιτς και την υπουργό τουρισμού της Ελλάδας Έλενα Κουντουρά. Στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν εκθέτες απ' όλο τον κόσμο, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 100.000.
Η περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο στον χώρο του ΕΟΤ. Την περιφέρεια εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβούλιου Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ξυλούρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ρεθύμνου Γιάννης Παρασύρης, ο δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης και υπηρεσιακά στελέχη που υποδέχθηκαν στο περίπτερο τον Σέρβο αντιπρόεδρο, πρέσβεις, εμπορικούς ακολούθους,την κ. Κουντουρά και στελέχη του ΕΟΤ, ενώ είχαν συναντήσεις με παράγοντες του τουρισμού και δημοσιογράφους. Συναντήσεις έγιναν και με θεσμικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της επωφελούς συνεργασίας με έντονο το ενδιαφέρον σε θέματα τουρισμού, ιδιαίτερα στον τομέα του Θρησκευτικού τουρισμού και του πολιτισμού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα