Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 15:10

Προβολή της Θεσσαλίας σε Στοκχόλμη και Πράγα

Σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στη Στοκχόλμη και την Πράγα προβλήθηκε η Θεσσαλία.

Δυναμικό παρόν έδωσε η περιφέρεια Θεσσαλίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού “Panorama World Festival 2018” που φιλοξενήθηκε 17-18/02/2018, στο εκθεσιακό κέντρο «Stockholmsmässan” της Στοκχόλμης.

Η έκθεση είχε ως κεντρικό πυλώνα την Ελλάδα, ενώ συμμετείχαν χώρες όπως η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Τυνησία και οι Φιλιππίνες. Επίσης δυναμικές παρουσίες είχαν οι περιφέρειες Ν. Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Κρήτης και οι δήμοι Χερσονήσου, Κω, Κισσάμου, Σάμου και Αλοννήσου. Την έκθεση στήριξαν και συμμετείχαν με περίπτερα, οι μεγαλύτεροι tour operators που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα καθώς και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Το περίπτερο της περιφέρειας Θεσσαλίας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, καθώς τα νησιά των Βορείων Σποράδων και τα Μετέωρα αποτελούν αγαπημένους προορισμούς, που είναι γνωστοί και στο σουηδικό κοινό. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε και σε άλλους θεσσαλικούς προορισμούς όπως ο Όλυμπος, η Λίμνη Πλαστήρα και το Πήλιο.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σουηδία Δημήτριος Τουλούπας και ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Βαλτικής Παύλος Μούρμας, που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα στελέχη της περιφέρειας για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Θεσσαλία και την ανάδειξη και προβολή της τουριστικής φυσιογνωμίας των θεσσαλικών προορισμών.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού της Θεσσαλίας, που φιλοξενήθηκαν στον χώρο του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να κάνουν αρκετές Β2Β συναντήσεις με tour operators.

Επίσης υπήρχαν επαφές με την διεύθυνση του ΕΟΤ Σκανδιναβικών Χωρών για την υλοποίηση ενός δυναμικού roadshow, όπου θα προβληθούν εκτεταμένα όλοι οι προορισμοί της Θεσσαλίας στις σκανδιναβικές χώρες.

Συνεχίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Θεσσαλίας, δυναμικό παρόν έδωσε η περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και στη διεθνή έκθεση “Holiday World 2018” στην Πράγα της Τσεχίας, από τις 15 έως τις 18/2/2018. Η περιφέρεια έχει σταθερή συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στην Πράγα, όπου επαγγελματίες απ’ όλους τους κλάδους του τουρισμού από διάφορα μέρη του κόσμου συναντώνται με σκοπό τη δικτύωση και τη συνεργασία.

Στην έκθεση υπήρχαν συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο: Κίνα, Ταϊλανδή, Περού, Μπαλί, Σουδάν, Τυνησία, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Πακιστάν, Κύπρος, Άγιος Δομίνικος, Τουρκία, Ιταλία, Βόρεια Κύπρος, Σλοβενία, Κροατία, Ινδονησία, κ.α.

Στο πλαίσιο της θεσσαλικής παρουσίας στην έκθεση πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού, tour operators, εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, ταξιδιωτικών γραφείων και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή, με ιδιαίτερη προτίμηση των παραθαλάσσιων προορισμών.

Το περίπτερο επισκέφτηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Τσεχία Ευθύμιος Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Καρίμαλης Χαράλαμπος, ο γενικός διευθυντής του ΕΟΤ Τσέγας Κωνσταντίνος και η διευθύντρια του ΕΟΤ της Βαρσοβίας Νικολέττα Νικολοπούλου, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με πολλούς δημοσιογράφους της Τσεχίας.

Παράλληλα υπήρξε και συνομιλία μέσω skype της διευθύντριας του ΕΟΤ Βαρσοβίας με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μπουτίνα Ιωάννη για την υλοποίηση fam trips με τους μεγαλύτερους tour operators από Πολωνία και Τσεχία τους επόμενους μήνες στη Θεσσαλία .

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα