Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 16:40

Ένταση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Μεγαλόπολη

Δεν υπήρξε πλειοψηφικό αποτέλεσμα και απόφαση στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σχετικά με το κλείσιμο των μονάδων του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, σε κλίμα έντασης.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ αλλά και της διοίκησης της επιχείρησης, όπως επίσης και του Δήμου Μεγαλόπολης και φορέων της πόλης, αλλά και της Αρκαδίας.

Στο σώμα παρουσιάστηκαν τρεις απόψεις, μία από τον εισηγητή Θανάση Πετράκο επικεφαλής της παράταξης “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”, μία από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και μία από τον επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Νίκο Γόντικα.

Αντίστοιχα, από τις πιο πάνω παρατάξεις κατατέθηκαν ισάριθμα σχέδια αποφάσεων, των οποίων το ακριβές περιεχόμενο είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης.

Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, επί συνόλου παρόντων 38 περιφερειακών συμβούλων, το σχέδιο ψηφίσματος του εισηγητή Θ. Πετράκου έλαβε 18 ψήφους (από τις παρατάξεις “Νέα Πελοπόννησος” του Πέτρου Τατούλη, “Νέοι Δρόμοι” του Γιώργου Δέδε και από τον Δημήτρη Τζεμπετζή της παράταξης “Ελληνική Αυγή”), αυτό του περιφερειάρχη Π. Νίκα 17 (από τους συμβούλους της περιφερειακής αρχής) και αυτό του Ν. Γόντικα 2 (από τους συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ενώ υπήρξε και μία αρνητική ψήφος απέναντι και στα τρία σχέδια ψηφισμάτων, από την Δήμητρα Λυμπεροπούλου της παράταξης “Πράσινη Πελοπόννησος”.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα