Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 20:20

Σύσκεψη με Δήμαρχο Σπάρτης και Επιστολή Υφυπουργού εξωτερικών για δασμούς σε ελαιόλαδο και ελιές

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο νέο Δημαρχείο Σπάρτης σύσκεψη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λακωνίας με τον νέο Δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου προκειμένου να ενημερώσει τον Δήμαρχο για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας και του νομού γενικότερα και τις προτάσεις επίλυσής τους, καθώς και να συζητηθούν τρόποι συνεργασίας του Επιμελητηρίου Λακωνίας με το Δήμο Σπάρτης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα υποδομών της Σπάρτης και του νομού γενικότερα. Συζητήθηκε η ανάγκη της συνεργασίας όλων των φορέων της Λακωνίας, αλλά και της ενεργοποίησης της ομογένειας και όλων των επιφανών Λακώνων πολιτών για την διευθέτηση των πάγιων αιτημάτων όπως η δημιουργία του Μουσείου Σπάρτης, του νέου νοσοκομείου, το θέμα των πανεπιστημιακών σχολών, καθώς και η βελτίωση του οδικού δικτύου.

Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και έκλεισε με την πεποίθηση ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί με κύριο άξονα κοινές δράσεις για την προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και της επίλυσης των προβλημάτων του νομού.

 

Απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στην Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας αναφορικά με την εξαίρεση του ελαιολάδου και της ελιάς απ την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ:

Το Υπουργείο Εξωτερικών με επιστολή του απάντησε στην επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας με Αρ. Πρ:2074/Φ.2702/30-8-2019 με την οποία ο συντάξας ζητούσε την εξαίρεση του ελαιολάδου και της ελιάς από την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ.

Συνημμένα θα βρείτε την επιστολή του Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη, Υφυπουργού Εξωτερικών με την οποία ενημερώνει τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας για τις ενέργειες της κυβέρνησης και τις εξελίξεις επί του θέματος.

Για την επιστολή του Υφυπουργού Εξωτερικών Πατήστε εδώ

Για την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας πατήστε εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα