Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 19:32

Όχι στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 με πρωτοβουλία του Σωματείου ενέργειας (Σ.Ε.Ε.Ν.Π.) πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης με θέμα τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους εξής φορείς: Σύνδεσμος συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης, επιχειρησιακό σωματείο ενέργειας ΔΕΗ "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ", ΤΔΕ ΕΤΕ / ΑΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Α’, σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Άστρους, σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας, Τ.Δ.Ε Ε.ΤΕ Λ.Κ.Μ, σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και Α.Ε. νομού Αρκαδίας, σωματείο συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Μεγαλόπολης, Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ ΠΑ.Σ.Α.Σ. ΔΕΗ, σωματείο ορυχείων-σταθμών Μεγαλόπολης Σ.Ο.Σ., σωματείο οικοδόμων Αρκαδίας, Λαϊκή συσπείρωση Μεγαλόπολης, Γ.Ε.Ν.Ο.Π. ΔΕΗ, ΕΤΕ ΔΕΗ, Αθλητική Ένωση Μεγαλόπολης Πολύβιος.

Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι έφτασαν στην απολιγνιτοποίηση και το κλείσιμο των μονάδων ως αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για την ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδιωτικών ομίλων. Αποκλείεται ο λιγνίτης να αφήσει χώρο σε άλλες μορφές ενέργειας κυρίως ανανεώσιμες (Α.Π.Ε.) και φυσικό αέριο (Φ.Α.). Κλείνουν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που παράγουν φθηνό ρεύμα για να ανοίξει ο δρόμος μέσα στο σύστημα για όλο και περισσότερες ιδιωτικές μονάδες ΑΠΕ, που πολλαπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο και να έχουν ως μονάδες βάσης για την ευστάθεια του συστήματος τις μονάδες φυσικού αερίου.

Το κλείσιμο εδώ και τώρα της Νο 3 μονάδας που είναι καθόλα αξιόπιστη και αποδοτική δείχνει να συνδυάζετε με την καύση των απορριμμάτων, τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Ε.Α. και λοιπών εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης.

Από όλους εκφράστηκε η θέληση να οργανωθούν δράσεις ενάντια στο κλείσιμο των μονάδων και την πολιτική της απελευθέρωσης, αρχίζοντας από την παρουσία μας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου στις 30 Οκτωβρίου 2019 που θα συζητηθεί το θέμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα