Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 15:53

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης για τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τη Μείωση των Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να συνεχίσει και να εντείνει τις δράσεις για περιορισμό των επιπτώσεων από καταστροφές.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται η εκ νέου κήρυξη, για ένα εξάμηνο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Μεσσήνης. Η απόφαση αφορά στην αντιμετώπιση των συνεπειών που προέκυψαν από τη θεομηνία "Ζορμπάς", με την οποία θα προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση του έργου "Αποκατάσταση ζημιών παράκτιας ζώνης και αλιευτικού καταφυγίου Πεταλιδίου" προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Γ. Αθανασόπουλος, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση της γνώσης, η παρακολούθηση των μηχανισμών προειδοποίησης, η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και η έγκαιρη, συντονισμένη προετοιμασία και πρόληψη να αποτελέσουν τα ισχυρότερα όπλα προστασίας, ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις από φυσικές καταστροφές. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε επίσης ότι η θωράκιση του Δήμου απέναντι σε φυσικές καταστροφές θα συνεχιστεί και θα ενταθεί και για την επίτευξη του σκοπού αυτού θα αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα