Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 16:55

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι της έκθεσης "Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ταξίδι της περιοδεύουσας έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου "Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου" σε Μουσεία του Δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. 

Το ταξίδι ξεκίνησε το 2018 από το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (Σπάρτη, 17/2-15/4/2018), στο πλαίσιο της διετούς συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ). Στη συνέχεια,η έκθεση περιόδευσε σε ακόματρία Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ: στο Μουσείο Αργυροτεχνίας (Ιωάννινα, 25/4-17/6/2018), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου (26/6/-30/9/2019) και στο Μουσείο Μαστίχας Χίου (18/6-8/9/2019), προσελκύοντας συνολικάπερίπου80.000 επισκέπτες.

Η επιλογή των αρχαιοτήτων από τις συλλογές του ΕΑΜ, βασίστηκε στις θεματικές των μουσείων του ΠΙΟΠ που τις φιλοξένησαν. Στη Σπάρτη προβλήθηκε ο καλλωπισμός του σώματος με έλαια και αρώματα, στα Ιωάννινα πρωταγωνίστησαν τα περίτεχνα κοσμήματα, ενώ στην Τήνο αναδείχθηκαν μαρμάρινα έργα του Κυκλαδικού πολιτισμού. Στον τελευταίο σταθμό της έκθεσης προβλήθηκεη ομορφιά των γυναικών της Χίου μέσα από τη ματιά των περιηγητών.

Απώτερος στόχος της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων ήταν να λειτουργήσουν οι εκθέσεις αυτές ως "δορυφόροι" του πρώτου μουσείου της χώρας στην ελληνική περιφέρεια δίνοντας τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να απολαύσουν έργα-τεκμήρια του αρχαιοελληνικού πολιτισμού από τις μοναδικές συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα