Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 13:45

Καλαμάτα: Έκαναν σπίτι τους το πάρκο - Μέχρι μπουγάδα άπλωσαν πίσω από την Τέντα (φωτογραφίες)

Ανησυχητική κατάσταση επικρατεί αυτές τις ημέρες πίσω από την Τέντα στην Καλαμάτα, όπως καταγγέλλουν περίοικοι που ψάχνουν το δίκιο τους ζητώντας την παρέμβαση της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και της Πρόνοιας. Μια οικογένεια έχει μετατρέψει σε... σπίτι της το πάρκο, εδώ και δύο μήνες, πίσω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Τέντας, μένει σε βανάκι και απλώνει μέχρι και... μπουγάδα στον χώρο του πάρκου. 

Πέρα από την εικόνα που έχει δημιουργηθεί μέσα στον χώρο του ανατολικού πάρκου, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που θίγουν οι περίοικοι, αφού η οικογένεια χρειάζεται νερό, το οποίο μπορεί να βρει μόνο από τις βρύσες των ιδιοκτησιών και των δημοσίων εγκαταστάσεων, για το μπάνιο και τη μπουγάδα τους. Άλλα ζητήματα που υπάρχουν είναι πως τα πιτσιρίκια τρέχουν από εδώ και από εκεί, ενώ στην ίδια περιοχή εδρεύει το ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα πηγαινοέρχονται και παράλληλα υπάρχουν δρόμοι απ' όπου διέρχονται άλλα αυτοκίνητα. Επίσης, έχουν εκφραστεί παράπονα από καλλιεργητές λαχανόκηπων, ενώ έγινε γνωστό πως τους έχουν γίνει συστάσεις να εγκαταλείψουν το χώρο από τις αρμόδιες αρχές, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Μάλιστα, έχει ενημερωθεί και η Πρόνοια, αλλά προφανώς ακόμα δεν έχει σταθεί δυνατόν να συζητήσει με τους γονείς της οικογένειας για να σταθεί δυνατό να βρεθεί μια λύση.

Οι περίοικοι ζητούν να υπάρξει άμεσα αντίδραση της Πολιτείας, και για την ασφάλεια αυτών των παιδιών, αλλά και για την όσο το δυνατόν ομαλή λειτουργία αυτού του πολύπαθου χώρου, πίσω από το γήπεδο, σε χώρο που χρησιμοποιείται από μικρούς και μεγάλους.

Κέλλυ Δημητρούλια

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα