Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 17:27

Δύο νέα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σττην Αθήνα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ανταποκρινόμενος στην κατεπείγουσα έκκληση της πολιτείας και συγκεκριμένα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 τη λειτουργία δύο, επιπλέον, Κέντρων Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, δυναμικότητας 64 ατόμων συνολικά, σε ιδιόκτητο κτίριό του, στην Αθήνα.

Σκοπός της έναρξης λειτουργίας των δομών φιλοξενίας είναι η αντιμετώπιση των αυξημένων και άμεσων αναγκών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, όπως αυτή αποτυπώθηκε σε συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού με ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός, η Σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κα Δήμητρα Ευαγγέλου και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Σ. κ. Γεώργιος Σκούμας υποδέχτηκαν τους ανήλικους στις νέες δομές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή και άνετη διαβίωσή τους.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Εθελοντές και των τριών Σωμάτων του Οργανισμού (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σώματος Σαμαρειτών), καθώς και το μόνιμο προσωπικό, οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να ανταποκριθεί επιτυχώς, σε ελάχιστο χρόνο, στη δέσμευσή του απέναντι στο Υπουργείο.

Την ικανοποίησή του για τη μεταφορά μέσα σε 15 ημέρες 54 ασυνόδευτων ανηλίκων από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε νέες δομές φιλοξενίας εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με μήνυμά του στο twitter.
"Πολλοί έλεγαν ότι δεν γίνεται. Κι όμως, σε 15 μέρες, 54 ασυνόδευτα ανήλικα από τα κρατητήρια της Δ/σης Αλλοδαπών Θεσ/νίκης, μεταφέρθηκαν σήμερα σε 2 νέες δομές φιλοξενίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα» αναφέρει ο υπουργός, ο οποίος καταλήγει «Θα φέρουμε όλα τα παιδιά".

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός λειτουργεί τρία ακόμα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Βόλο, στα Καλάβρυτα και στην Αθήνα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα