Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 14:07

Άστραψε και βρόντηξε ο Παναγιώτης Νίκας για τα πυρηνελαιουργεία (Βίντεο)

Αποφασισμένος να πάψουν τα προβλήματα που προκαλούν τα πυρηνελαιουργεία στις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε μετά από υπηρεσιακή σύσκεψη σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος τόνισε πως αν κάποιος επιχειρηματίας δεν επιτρέψει τον έλεγχο, άμεσα τότε θα πρέπει: "Εισαγγελέας, αστυνομία, κάμερες έξω από την πόρτα. Πρώτα απ΄όλα ο κόσμος".

Δείτε το βίντεο:

Στη διάρκεια της σύσκεψης σε πολύ έντονο ύφος ξεκαθάρισε τη στάση που θα κρατήσει, αρνούμενος όπως τόνισε, να συνεχιστούν πρακτικές του παρελθόντος, που επέτρεπαν να διαιωνίζεται η κατάσταση που όπως λέει δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας.

"Προέχει η υγεία του κόσμου" τόνισε κι ενημέρωσε πως έδωσε σαφείς οδηγίες στους αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, Λακωνίας Θ. Βερούτη και Αργολίδας Ι. Μαλτέζο.

Όπως είπε η υπηρεσία περιβάλλοντος θα διενεργεί συνεχείς ελέγχους και χωρίς ειδοποίηση, και θα επιβάλλει τα υψηλότερα δυνατά πρόστιμα. "Αν κάποιος δεν επιτρέπει να μπει μέσα η υπηρεσία θα πρέπει να καλείται άμεσα ο εισαγγελέας" υπογράμμισε και συμλήρωσε πως ανάλογα, με συγκκριμένες εντολές θα κάνει ελέγχους και η Διεύθυνση Ανάπτυξης για το μηχανολογικό εξοπλισμό και τα ΚΕΠΕ είπε πως θα στελεχωθούν με το κατάλληλο προσωπικό.

Σχολίασε ωστόσο πως υπάρχει μονάδα στη Μεσσηνία που έκανε τα αναγκαία βήματα και πως θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες επιχιερήσεις. Ξεκαθάρισε ακόμα πως αφού η ελαιοκομική πε΄ριοδος ολοκληρώνεται περί τα μέσα Φεβρουαρίου "δε χρειάζεται και δεν πρέπει τα εργοστάσια να λειτουργούν Μάιο και Ιούνιο".

Έκλεισε παρατηρώντας πως "Είμσαστε υπέρ της επιχιερηματικότητας, υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά είμαστε και με το Νόμο και με τη ζωή και την υγεία των κατοίκων. Θα κάνω ότι μπορώ, ότι περνάει από τα χέρια μου. Ζητάω στήριξη από το κρατος και την εισαγγελική Αρχή". 

Κέλλυ Δημητρούλια

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα