Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 15:49

Ενημέρωση του Δήμου Λεβαδέων για τα αδέσποτα ζώα


Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σήμερα επέστρεψαν τα τρία (3) αδέσποτα σκυλιά που είχαν περισυλλεγεί την Παρασκευή από την πόλη της Λιβαδειάς, εκ των οποίων μόνο το ένα αυτά ήταν τσιπαρισμένο και εμβολιασμένο.

Τα σκυλιά έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα στείρωσης, εμβολιασμού και τσιπαρίσματος που πραγματοποιείται σε συνεργασία με ιδιώτη κτηνίατρο της πόλης μας. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία τα ζώα θα αφεθούν στο φυσικό τους χώρο, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Τα στοιχεία των ζώων αυτών θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων.
Ο Δήμος Λεβαδέων, όπως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πολιτών και των ίδιων των αδέσποτων ζώων.
Για αυτό το λόγο στο άμεσο μέλλον στο Δήμο Λεβαδέων θα δημιουργηθεί αυτόνομη Υπηρεσία με αποκλειστική αρμοδιότητα την περισυλλογή, τη στείρωση, τον εμβολιασμό και το τσιπάρισμα των αδέσποτων ζώων, αλλά και την προώθηση των διαδικασιών υιοθεσίας, ενώ στην ειδική σελίδα στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Λεβαδέων αναρτώνται τα εμβολιασμένα και στειρωμένα ζώα που διατίθενται από τον Δήμο, ως ενδιάμεσου φορέα με τη βοήθεια των φιλοζωικών οργανώσεων για υιοθεσία. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία και λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και Καταφυγίου Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, έτσι ώστε τα αδέσποτα ζώα να απολαμβάνουν της απαραίτητης κτηνιατρικής φροντίδας που θα συμβάλλει στην προστασία τους, αλλά και στην προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο Δήμος Λεβαδέων καλεί τους δημότες και όλους τους φίλους των ζώων ανά την Ελλάδα, οι οποίοι επέδειξαν πραγματική ανησυχία για την τύχη των τριών αδέσποτων σκυλιών και ενδιαφέρονται να προσφέρουν σε αυτά μια μόνιμη στέγη να επικοινωνήσουν με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου στο τηλ. 22613 – 50830.
Δέσμευση μας αποτελεί η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, καθώς η προστασία αυτών αποτελεί την πεμπτουσία μιας πολιτισμένης κοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα