Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 20:06

Η "Λευκή Νύχτα" από την οπτική γωνία των εργαζομένων (βίντεο)

"Ο υπάλληλοι των καταστημάτων υποχρεούνται αυτό το Σάββατο, λόγω της λευκής νύχτας, όπως και κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη εκδήλωση, να εργάζονται όλη τη νύχτα, χωρίς κάποιο όφελος". Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του συνδικάτου υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, μιλώντας από την "οπτική γωνία" των εργαζομένων για τη μεγάλη βραδιά της "Λευκής Νύχτας".

Όπως αναφέρει ειδικότερα, οι υπάλληλοι εργάζονται όλη τη νύχτα χωρίς να επωφελούνται από αυτό, επιβαρύνοντας την υγεία τους αλλά και την κοινωνική τους ζωής.

Παράλληλα, οι εργοδότες, βάζουν τους εργαζόμενους σε μία τέτοια διαδικασία προετοιμασίας και εργασίας πολλών ωρών, χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερο κέρδος ούτε οι ίδιοι, όπως σχολιάζει.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Λαμπρόπουλος εκφράζει στο παρακάτω βίντεο τα παράπονα του, απαιτώντας να πάψει επιτέλους η τζάμπα εργασία και φυσικά να καταργηθούν οι υπερωρίες, όπως η εν λόγω μέρα της Λευκής Νύχτας, ημέρες εορτών και κυρίων η ημέρα της Κυριακής που τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει να αποτελεί μία κανονικά εργάσιμη μέρα. 

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα