Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 16:08

Διαμαρτύρονται για συμπεριφορές υπηρεσιακών στελεχών εργαζόμενοι στην ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

Διαμαρτύρονται για συμπεριφορές υπηρεσιακών στελεχών εργαζόμενοι στην ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

Διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας έγινε την Τετάρτη στην Καλαμάτα, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Στην ανακοίνωση γίνεται μεταξύ άλλων αναφορά σε ζητήματα με συμπεριφορές υπηρεσιακών στελεχών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με την οποία στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζόμενων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της Στάσης Εργασίας, που κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, έχει ως εξής:

"Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Δ/νσης και που έχουν τεθεί επανειλημμένα με αναφορές (προφορικές και γραπτές) σε όλους τους αρμόδιους σχετίζονται με συμπεριφορές υπηρεσιακών στελεχών (αυταρχισμός, έλλειψη σεβασμού στην προσωπικότητά τους, άσκηση ψυχολογικής και λεκτικής βίας, απαξίωση, αμφισβήτηση της επιστημονικής τους υπόστασης).

Αυτά σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωτοβάθμιου Συλλόγου και της Ομοσπονδίας αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι μιας υπηρεσίας, που προσπαθούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους με ιδιαίτερο φιλότιμο, παρά τη σημαντική υποστελέχωση που υπάρχει και τα υπόλοιπα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και σχετίζονται με τις μειωμένες αμοιβές και αποζημιώσεις, την υποχρέωση μετακίνησής τους με ΙΧ αυτοκίνητα πολύ συχνά κλπ.

Αυτά συμβαίνουν σε μια υπηρεσία, που θα έπρεπε να μπορεί να παίζει έναν αναβαθμισμένο ρόλο χωρίς εμπόδια, αφού η Π.Ε. Μεσσηνίας έχει να επιδείξει μια σημαντική αγροτική οικονομία.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής για να σταματήσει η έκρυθμη κατάσταση που υπάρχει με:

Την άμεση αντικατάσταση της αναπληρώτριας προϊσταμένης Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και της αναπληρώτριας προϊσταμένης του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ίδιας Δ/νσης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Την προώθηση όλων των απαραίτητων ενεργειών και διαδικασιών για την επιλογή και τοποθέτηση των προϊσταμένων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.
Την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Τμημάτων και συνολικά της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ώστε να εκπληρώνονται οι σκοποί της, με σεβασμό στους υπαλλήλους και την εργασία τους".

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022