Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 17:36

Κινητοποίηση Μεσσήνιων αγροτών στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη των τουριστών

Αγωνιστική υποδοχή των πρώτων τουριστών της Μεσσηνίας έκαναν οι αγρότες, γνωστοποιώντας στους τουρίστες τα μεγάλα προβλήματα που έχουν, τις αιτίες της πολυήμερης κινητοποίησης που πραγματοποιούν.

Συγκεκριμένα παρέταξαν τα τρακτέρ έξω από το αεροδρόμιο Καλαμάτας, ενώ με πανό στα αγγλικά ενημέρωναν τους τουρίστες ότι ενώ είναι αυτοί που παράγουν λάδι και πατάτα, την ίδια στιγμή δεν έχουνε να φάνε.
Ευρεία αποδοχή υπήρξε από τους τουρίστες. Ενώ ενοχλημένοι εμφανίστηκαν μόνο οι βουλευτές που χάλασε η φιέστα του καλωσορίσματος. Εδώ και τώρα να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματα μας...
Ο λαός να σταθεί αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα μας.


Τα βασικά αιτήματα που διεκδικούμε είναι: 
 Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
 Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης
 Κατώτερη εγγυημένη τιμή πώλησης από τον παραγωγό για την κορινθιακή σταφίδα που θα ξεπερνάει το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ένα εισόδημα επιβίωσης. Να οριστεί τιμή άμεσα και να ισχύει για όλους είτε παρέδωσαν πριν είτε αναμένουν τώρα να παραδώσουν
 Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά κ.ά.),  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα