Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 14:32

Β. Κικίλιας: Τα νησιά μας προτεραιότητα της Επιχείρησης «Ελευθερία»

Τα εμβολιαστικά κέντρα σε Νάξο, Ηρακλειά και Σχοινούσα επισκέφθηκαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι τα νησιά είναι προτεραιότητα της Επιχείρησης «Ελευθερία», καθώς η νησιωτικότητα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα.

«Είδα ωραίους ανθρώπους με χαμόγελο και αισιοδοξία. Αυτή είναι η έννοια και η ψυχή του προγράμματος "Ελευθερία". Να εμβολιάσουμε όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας - και η νησιωτικότητα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα - όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός.

Επανέλαβε ότι το Μάιο θα διατεθούν 2-2,5 εκατ. δόσεις εμβολίων και τον Ιούνιο 3,5-4 εκατ. δόσεις και προέτρεψε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία και τις ευπαθείς ομάδες.

«Τα νησιά μας, όμως, είναι μεγάλη προτεραιότητα για εμάς και μεγάλη ευθύνη και χαιρόμαστε που ανταποκρίνονται οι κάτοικοι και έρχονται όλοι να εμβολιαστούν», κατέληξε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους και σύντομα θα επιταχυνθεί ο ρυθμός εμβολιασμών και στα μεγαλύτερα νησιά.

«Αυτή τη στιγμή στην Ηρακλειά, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων εμβολιάζεται σήμερα, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ αισιόδοξο. Θα συνεχίσουμε και στα υπόλοιπα νησιά, έτσι ώστε μέσα στον επόμενο μήνα να έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων των νησιών μας και τότε θα αφήσουμε εμβολιαστικά κέντρα μόνο στα μεγάλα μας νησιά», τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα