Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 13:44

Καλαμάτα: «Δύσκολα με το click away αλλά απ’ το τίποτα…» (Φωτογραφίες)

Ανοιχτά καταστήματα με φραγμένες εισόδους από πάγκους, τραπέζια και κόκκινες κορδέλες, αλλά και κλειστά καταστήματα με ανακοινώσεις και τηλέφωνα για παραγγελίες στις πόρτες, αυτό επικρατεί στην πόλη.

Γίνεται να ψωνίσεις ρούχα, παπούτσια και καλλυντικά από την πόρτα του μαγαζιού, από το τηλέφωνο ή το facebook; «Πολύ δύσκολο, αλλά απ΄ το τίποτα…» σχολιάζουν οι επαγγελματίες που μίλησαν στο e-gi.

Για Τρίτη απόγευμα, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η εικόνα στο κέντρο της υπερ-στολισμένης κατά τα άλλα, Καλαμάτας ήταν πολύ διαφορετική από αυτό που είχαμε συνηθίσει αντίστοιχες μέρες τα προηγούμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο του click away λόγω κορονοϊού, άλλα καταστήματα ήταν ανοιχτά και φωταγωγημένα, αν και άδεια, κι άλλα στο σκοτάδι με κατεβασμένα ρολά κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στην πόρτα για τυχόν παραγγελίες και πληρωμές μόνο με κάρτα.

Κόσμος πηγαινοερχόταν στον πεζόδρομο της Αριστομένους και την κεντρική πλατεία, ενώ μόνο έξω από κατάστημα παιχνιδιών είδαμε ουρά – «τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά».

«Η κίνηση είναι χαλαρή. Ο κόσμος δεν έχει προσαρμοστεί ιδιαίτερα. Δυσκολεύονται να παραγγείλουν και να πληρώσουν με κάρτα από τη στιγμή που δεν μπορούν να μπουν μέσα και να δοκιμάσουν. Κάποιοι βέβαια παραγγέλνουν από τα προϊόντα που βλέπουν στο site ή, αν έχουν ξαναψωνίσει κάτι στο παρελθόν και θέλουν το ίδιο, μας λένε, θέλω το τάδε προϊόν. Είναι δύσκολο αλλά από το να ήμασταν κλειστά… Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο δυνατός μήνας, ο μήνας που όλα τα μαγαζιά περιμένουν», μας είπε η υπάλληλος του καταστήματος καλλυντικών «Miss Kiss».

«Με δυσκολίες μεγάλες δουλεύουμε. Δε νομίζω ότι θα έχει επιτυχία το click away αλλά από το ολότελα, κάτι είναι κι αυτό. Όταν ένα μαγαζί είναι κλειστό παράγει ζημιές», παρατήρησε ο έμπορος ενδυμάτων Νεκτάριος Τριανταφυλλόπουλος.

«Αυτό το μέτρο βολεύει τα μεγάλα καταστήματα που έχουν e-shop και δουλεύουν άνετα. Εμείς οι μικρότεροι θα έχουμε μεγάλη απώλεια τζίρου σε σχέση με άλλες χρονιές, γι’ αυτό χρειαζόμαστε στήριξη. Το θετικό είναι ότι οι παραδοσιακοί πελάτες μας είναι κοντά μας, ανταποκρίνονται, μας τηλεφωνούν, δεν έφυγαν να πάνε σε κάποια μεγάλη αλυσίδα», συμπληρώνει.

Ρεπορτάζ Μαρία Νίκα

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα