Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 12:57

Αγροτική διαμαρτυρία την Παρασκευή στην Καλαμάτα

Κάλεσμα διαμαρτυρίας στα μέλη του, για την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 9 π.μ. στο πρωτοδικείο Καλαμάτας. απευθύνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, ενόψει της δίκης των 33 αγροτών που είχαν συλληφθεί στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2016. Εκτός από συμπαράσταση στους αγρότες που δικάζονται σκοπός της διαμαρτυρίας είναι και η κάλυψη πάγιων αιτημάτων του αγροτικού κλάδου.


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης:


Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης καταγγέλλει τη δικαστική δίωξη σε βάρος 33 αγροτών που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις του 2016. Συγκεκριμένα οι 33 αγρότες καλούνται να παρουσιαστούν στο πρωτοδικείο Καλαμάτας στις 30 Οκτωβρίου 2020 στην εξ αναβολής δική που είχαν τις 28 Φλεβάρη 2020. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις κινητοποιήσεις που έφεραν αποτελέσματα στους αγρότες όπως πχ. το αφορολόγητο. Τους ενοχλεί ότι οι μαζικοί και μαχητικοί αγώνες μας τότε είχαν κέρδη.
Μετά από τόσους μήνες σε συνθήκες πανδημίας και ενώ οι αγρότες παραμένουν στην πράξη προκλητικά αβοήθητοι, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη τις διώξεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η δικαστική δίωξη σε βάρος των 33 συναδέλφων επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στο ίδιο το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα, αναδεικνύεται ότι το κράτος δουλεύει μια χαρά και έχει συνεχεία όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Ενώ στην πόλη της Μεσσήνης τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε ένα "πάρτι παρανομίας", την ίδια στιγμή η αστυνομία - οι δικαστικές αρχές - οι κρατικές υπηρεσίες με περίσσιο ζήλο κυνηγά με σταθερότητα και συνέχεια όλους εμάς που διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή. Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση δηλώνει ανήμπορη να ελέγξει τις αθρόες εισαγωγές και τις παράνομες ελληνοποιήσεις σε μια σειρά προϊόντα (λάδι, πατάτα, κρέας, γάλα κ.α.) από ότι φαίνεται ο νόμος δεν μπορεί να αγγίξει τους μεγαλέμπορους και τους μεταποιητές.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι μάταια και άδικα κοπιάζει να μας τρομοκρατήσει. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω. Συμμάχους έχουμε τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, τους συνταξιούχους, που σε κάθε αγώνα μας είναι εκεί, δίνουμε κοινό αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, παίρνουμε κοινές πρωτοβουλίες.
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης καλεί τους αγρότες και όλους τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν να νέα αγροτοδικεία και την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών. Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω.

Απεναντίας θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά. Ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση μπουκώνει με χρήμα ΜΜΕ, βιομηχάνους και μεγαλοεργολάβους απαιτούμε:

Χαμένο εισόδημα: Κάλυψη του εισοδήματος των παραγωγών που χάθηκε λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμών σε μια σειρά προϊόντων και των μεγάλων απωλειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, από την πανδημία του νέου κορονοϊού να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που έχουν αποφασιστεί στους πληγέντες αγρότες. Να γίνεται η αντιμετώπιση του δάκου στα ελαιόδενδρα με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών και να καταργηθεί το χαράτσι του 2% με το οποίο επιβαρύνονται οι παραγωγοί για τη δακοκτονία.
Κόστος παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, φτηνό αρδευτικό νερό από τους ΤΟΕΒ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για σπίτια και χωράφια, των χαρατσιών για αρδευτικές γεωτρήσεις, δηλώσεις ΟΣΔΕ, πιστοποίηση ψεκαστικών, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρονική σήμανση ζώων κ.ά. Κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά, αντιπλημμυρικά κ.ά.).
Τιμές προϊόντων: Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Να σταματήσει τώρα το αίσχος των «ανοιχτών τιμών», άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των εμπόρων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών τους στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα να κάνουν εμπορία και διακίνηση προϊόντων. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ: Άμεση καταβολή όλων των αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, κάλυψη και αποζημίωση των φετινών καταστροφών από τις βροχοπτώσεις κι άλλες αιτίες. Δραστική μείωση των ασφάλιστρων του ΕΛΓΑ, να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι παραγωγοί ώσπου να αποζημιωθούν. Αλλαγή του αναχρονιστικού και αντιδραστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
Εργάτες γης : ζητάμε να παρθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί το απαραίτητο εργατικό δυναμικό στα χωράφια για να γίνει συγκομιδή της παραγωγής σε μια σειρά καλλιέργειες. Με ευθύνη της κυβέρνησης να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή είσοδο, διαμονή, μεταφορά στα χωράφια και εργασία των εργατών γης ώστε να μαζευτεί η παραγωγή και να μην υπάρχουν κίνδυνοι για κανέναν. Να καταργηθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο χαράτσι των 100€ ανά άτομο για μετακλητούς εργάτες και τα 70€ που παίρνει ο δικηγόρος για να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα.
Υγεία : Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στο δημόσιο Σύστημα Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας. Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.

 

ΟΛΟΙ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020 9 π.μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα