Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 16:32

Συνεχίζονται οι αιτήσεις προνοιακών επιδομάτων ΑμεΑ στην Αττική

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) – πρώην ΟΓΑ υπενθυμίζει πως έχει ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών επιδομάτων σε άτομα με αναπηρία από την Αττική.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος σε ένα από τα 50 Κέντρα Κοινότητας των δήμων της Αττικής ή στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ, Πατησίων 30, Αθήνα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, έχει αναρτηθεί ο αναλυτικός κατάλογος των 50 Κέντρων Κοινότητας των Δήμων της Αττικής, όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις.

Το πιλοτικό πρόγραμμα αφορά μόνο τους αναπήρους που κατοικούν στην περιφέρεια Αττικής και υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση εξέτασης από τα ΚΕΠΑ και απονομής προνοιακού επιδόματος.

Όσοι αιτούνται παράταση των προνοιακών παροχών τους λόγω λήξης της γνωμάτευσης των ΚΕΠΑ, όπως επίσης τα άτομα που έχουν εξεταστεί από Υγειονομική Επιτροπή των ΚΕΠΑ καθώς και τα άτομα που έχουν ήδη στα χέρια τους εισηγητικό φάκελο (γνωμάτευση) από θεράποντα γιατρό, θα ακολουθούν την παλαιά διαδικασία, δηλαδή θα απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων. Το ίδιο ισχύει και για όσους διαμένουν εκτός Αττικής.

Για να δείτε τα 50 Κέντρα Κοινότητας των δήμων της Αττικής πατήστε εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα