Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 12:12

Δεκάδες απάτες σε βάρος επαγγελματιών σε Μεσσηνία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Κορινθία, Φθιώτιδα και Μαγνησία

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων και οι έρευνες που ακολούθησαν οδήγησαν στην εξιχνίαση 31 περιπτώσεων απάτης.

Από τις αστυνομικές έρευνες εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διαπράξει ακόμη 22 περιπτώσεις απάτης, με την ίδια μεθοδολογία, σε βάρος εμπόρων και κρεοπωλών, σε περιοχές της Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Φθιώτιδας και Μαγνησίας.

Οι δράστες προσποιούμενοι επιφανή πρόσωπα προέβαιναν σε μεγάλες παραγγελίες κρέατος, λαδιού, καφέ και άλλων ειδών, τα οποία οι παθόντες μετέφεραν στην Αθήνα, ενώ λίγη ώρα πριν την παράδοση των προϊόντων επικαλούνταν επείγουσα επαγγελματική υποχρέωση, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να παραδίδονται σε συνεργό τους, χωρίς να καταβάλλεται το αντίτιμο.

Με αυτήν τη μέθοδο είχαν αποκομίσει όφελος που ξεπερνά τις 32.000 ευρώ, ενώ είχαν αφαιρέσει, συνολικά, από τους παθόντες: 4.100 κιλά λάδι, 39 αρνιά, 220 κιλά κρέας μοσχαριού, ποσότητα καφέ συνολικής αξίας 800 ευρώ, κατεψυγμένα είδη συνολικής αξίας 500 ευρώ και 20 κιλά μέλι.

Υπενθυμίζεται ότι, η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη, στις 9-3-2018, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, 70χρονου ημεδαπού δράστη, ο οποίος μετά την απολογία του στον ανακριτή Μεσολογγίου κρίθηκε προφυλακιστέος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 63χρονου μέλους της εγκληματικής ομάδας, που αναζητείται για να συλληφθεί για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της συμμετοχής σε συμμορία και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα