Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 16:57

Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης: Συνάντηση με την συγγραφέα Παναγιώτα Κατσίβα στο Χωματερό Μεσσηνίας

Στην αυλή του αρχοντικού της Παναγιώτας Κατσίβα στο γραφικό Χωματερό της Μεσσηνίας βρέθηκαν οι "Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης".

Με τη μερίμνα του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μέλη της αποστολής των «Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης» και να συζητήσουν με τη συγγραφέα για το σπουδαίο έργο της μέσα από το οποίο ξεδιπλώνεται η ιστορία της περιοχής.

Η συγγραφέας μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε στη συλλογή πληροφοριών αλλά και την αγάπη της για τον γενέθλιο τόπο της, στον οποίο ανάμεσα στο σπουδαίο συγγραφικό της έργο συγκαταλέγεται και ένα μοναδικό λεύκωμα για την κοινότητα Φαλάνθης Μεσσηνίας.

Σε αυτό εμπεριέχεται η ιστορία των χωριών, η ιστορία του λιγνιτωρυχείου του Χωματερού, η πνευματική ζωή, τα μνημεία, η ψυχαγωγία των κατοίκων και άλλες πολλές πτυχές της καθημερινότητας σε αυτά στη διάρκεια του χρόνου. Σε κλίμα συγκίνησης η συγγραφέας αναφέρθηκε και στους ανθρώπους που άφησαν το στίγμα της αλλά και συνέβαλλαν στην κινητοποίηση της για την καταγραφή του έργου της οι οποίοι και δεν υπάρχουν στη ζωή.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα