Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 18:02

Περιμένοντας τον "Ιανό" στα δυτικά παράλια της Μεσσηνίας (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα δυτικά παράλια της Μεσσηνίας ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού από σήμερα το απόγευμα, καθώς η κακοκαιρία "Ιανός", αναμένεται να πλήξει και τις περιοχές της Μεσσηνίας σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και την ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή του Μαράθου, μάλιστα, δηλώνουν πλήρως προετοιμασμένοι να "υποδεχτούν" τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Έχουν βγάλει τις περισσότερες βάρκες από το λιμάνι, καθώς και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται κοντά στη θάλασσα. Τα μαγαζιά που είναι στην παραλία έχουν κλείσει, ενώ έχουν μαζέψει όλα τους τα πράγματα, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, κ.λπ.. Σύμφωνα με τον κάτοικο της περιοχής Γιάννη Κλώκα, επαγγελματίες και ιδιώτες έχουν κινητοποιηθεί ενόψει της κακοκαιρίας κι έχουν λάβει μέτρα.

Δείτε το βίντεο από την Μαραθούπολη - Περιμένοντας τον "Ιανό"

 

Σε αντίστοιχη ετοιμότητα βρίσκεται και η Κυπαρισσία, παρόλο που προς το παρόν φυσάει λίγο, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ντοκάκη, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις ξαπλώστρες και οτιδήποτε βρίσκεται κοντά στην παραλία να έχει μαζευτεί, ενώ οι πολίτες και ο επαγγελματίες κινητοποιήθηκαν και στις περιοχές πέραν του παραλιακού μετώπου κι έλαβαν μέτρα.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην περιοχή της Πυλίας, όπου ακόμη όμως οι άνεμοι είναι αδύναμοι, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα. 

Ρεπορτάζ: Κυριακή Παπακωνσταντίνου

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα