Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 12:41

Ευρεία σύσκεψη για θέματα προνοιακής πολιτικής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρύτατη και μακρά σε διάρκεια σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χτες Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, με αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών της και των υπηρεσιών των δήμων όσον αφορά τα θέματα προνοιακής πολιτικής -“σε ένα πνεύμα ισοτιμίας, αλληλοαποδοχής και αλληλοϋποστήριξης” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας:

“Πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις, ώστε να έχουμε αποτέλεσμα. Το ουσιαστικό κέρδος θα είναι να ωφεληθεί ο κόσμος που έχει ανάγκη, καθώς το πρόγραμμα αυτό που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ως στόχο την υποστήριξη εμπερίστατων συνανθρώπων μας”.

Η συνάντηση, στην οποία έλαβαν μέρος όλοι όσοι συμμετέχουν στα θέματα προνοιακής πολιτικής -όπως επίσης εκπρόσωπος από το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο χειρίζεται το προϋπολογισμού 2.825.000 ευρώ πρόγραμμα, καθώς και εκπρόσωπος της διαχειριστικής αρχής-, εστίασε ιδιαίτερα στα Κέντρα Κοινότητας και τα προβλήματα της επιτελικής δομής.

Αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, οι συνεδριάσεις των κοινωνικών επιτροπών παρακολούθησης, αλλά και η λειτουργία των κινητών μονάδων, ενώ δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις ως προς την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων.

“Σκοπός μας είναι ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ δήμων και Περιφέρειας προκειμένου να προκύπτει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα” δήλωσε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη λειτουργία των εν λόγω δομών μέχρι τώρα” για να συνεχίσει τονίζοντας:

“Επιβάλλεται να υπάρξει μεγάλη προσπάθεια συντονισμού ώστε το έργο της κεντρικής επιτελικής, καθώς και των περιφερειακών δομών (των κινητών μονάδων δηλαδή) που λειτουργούν σε κάθε πρωτεύουσα νομού, να είναι αποδοτικό, αποτελεσματικό και να υπάρχει ανταπόκριση σε σχέση με τα χρήματα που δίνονται για την υποστήριξη αυτού του προγράμματος” είπε ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι έχουν γίνει 22 προσλήψεις,

7 στην επιτελική δομή της έδρας και 15 στις Π.Ε. -από 3 στην κάθε μία- και γνωστοποίησε ότι μετά την αντιμετώπιση των προβλημάτων, υπάρχει σχεδιασμός για την αύξηση των Κέντρων Κοινότητας, εκτός από τις πρωτεύουσες και σε μεγάλες πόλεις κάθε νομού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα