Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 20:49

Για την υποστήριξη των παιδικών σταθμών δεσμεύεται ο δήμος Μεσσήνης

Την υποστήριξη του βρεφονηπιακού σταθμού και των παιδικών σταθμών του δήμου Μεσσήνης εξέφρασε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, κατά τη σημερινή επίσκεψή του μαζί με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα στους παιδικούς σταθμούς του δήμου. 

Ο δήμαρχος συζήτησε με τους εργαζόμενους τους οποίους συνεχάρη για τη συνδρομή τους στο κοινωνικό έργο που επιτελείται και υπογράμμισε την εξαιρετική ποιότητα, ασφαλή λειτουργία και φροντίδα που παρέχεται προς τα φιλοξενούμενα βρέφη και νήπια των οποίων η σταδιακή προσέλευση έχει ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου και η προσαρμογή θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Ακολούθως, υπήρξε ενημέρωση για την στελέχωση των τμημάτων από παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, δεδομένου του έγκαιρου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής, των προσλήψεων των αναγκαίων ειδικοτήτων με γνώμονα την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων παιδιών και αποδοτικότητα του προσωπικού.

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι αρκετοί γονείς τυγχάνουν ωφελούμενοι του επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2020-2021, που από το έτος 2011 με επιτυχία υλοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης.

«Οι δομές μας είναι δίπλα στις οικογένειες που μας έχουν ανάγκη, δίπλα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους άπορους γονείς ή τις μονογονεϊκές οικογένειες. Μεριμνούμε με υπευθυνότητα για την ασφαλή φιλοξενία, ποιοτική διατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών που βρίσκονται σε αυτή την τρυφερή ηλικία. Αναγνωρίζουμε ότι οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν τη γέφυρα μετάβασης από τον κλειστό κύκλο της οικογένειας στην κοινωνία και αυτό επιτυγχάνεται με αγάπη, κατανόηση και ενθάρρυνση των νηπίων» δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος μετά την επίσκεψη στις Δημοτικές δομές.

«Αντιμετωπίζουμε με τη μέγιστη ευαισθησία τη λειτουργία του βρεφονηπιακού και των παιδικών σταθμών και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους εργαζόμενους για την ορθή λειτουργία των δομών», πρόσθεσε η κα Τσέλιου-Μουρούφα, τονίζοντας την τήρηση όλων των διαδικασιών λόγω covid-19 που επιβάλλουν οι σχετικές ΚΥΑ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα