Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 17:25

Ξεκινά πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τη διαχείριση σκουπιδιών στη Δυτ. Μάνη

Ξεκινά στον δήμο Δυτικής Μάνης πρόγραμμα "Ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την διαχείριση των απορριμμάτων", με τίτλο: "Πράσινη Μάνη - Πρόληψη και Ανακύκλωση αστικών στερεών αποβλήτων στον δήμο Δυτικής Μάνης". 

Σύμφωνα με τον δήμο, το πρόγραμμα αυτό θα κρατήσει δεκαοκτώ μήνες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 δηλαδή.

Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Δυτ. Μάνης αναφέρονται τα εξής:

"Είναι η πρώτη πρόταση που υπεβλήθη με την ΜΚΟ "Αργοναύτες " και εγκρίθηκε προχωρώντας στην υλοποίησή της ενώ περιμένουμε και άλλες εγκρίσεις από ανάλογες προτάσεις που έχει υποβάλει ο δήμος Δυτικής Μάνης.

Για να έχει επιτυχία το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων χρειάζεται να συμμετέχουν το 100 % των οργανωμένων ομάδων του δήμου, συλλόγων και δημοτικών παρατάξεων ώστε μαζί με τη Δημοτική Αρχή να επιτευχθεί η συμμετοχή και συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών. Μόνο έτσι θα υπερνικηθούν οι "κακές συνήθειες " που έχουν ως αποτέλεσμα τη ρύπανση και μόλυνση του περιβάλλοντος.

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην μεταφορά των απορριμμάτων της σε νόμιμο χώρο υγειονομικής ταφής όμως η διαχείριση αυτή είναι ακόμα ακριβή. Η διαλογή στην πηγή είναι ένας τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων που θα φέρει και οικονομικά οφέλη στο Δήμο γι'αυτό και στηρίζουμε όλα τα προγράμματα που σχετίζονται με αυτό.

Ως πρώτος στόχος για το επόμενο διάστημα είναι οτι θα πρέπει να εστιάσουμε στην "απομάκρυνση από τα απορρίμματα των οργανικών ", που ελαττώνουν έτσι το 40 % των απορριμμάτων. Αυτό είναι προυπόθεση για να διαχειριστούμε και τα υπόλοιπα. Έτσι θα πετύχουμε και τους στόχους που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να πληρώνουμε δυσβάσταχτα πρόστιμα που ήδη έχουν εξαγγελθεί.".

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα