Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 15:02

Αγγελοπούλου: "Η Μασσαλία του Μοριά είναι η Καλαμάτα" (βίντεο - φωτογραφίες)

"Μασσαλία του Μοριά" χαρακτήρισε την Καλαμάτα η πρόεδρος της επιτροπής "Ελλάδα 2021" Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά τη σημερινή επίσκεψή της στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η κυρία Αγγελοπούλου, συνοδευόμενη από μέλη της επιτροπής, επισκέφτηκε το παλαιό Δημαρχείο της Καλαμάτας, και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας περιμετρικά του Δημαρχείου, όπου την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και συνομίλησαν για λίγα λεπτά έχοντας ως κύριο θέμα την ιστορικότητα της πόλης της Καλαμάτας κατά την επανάσταση του 1821.

Ακολούθως εισήχθησαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου βρέθηκαν μέλη της διοίκησης του δήμου Καλαμάτας αλλά και επικεφαλής παρατάξεων.

Εκεί επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο η ομιλία της κυρίας Αγγελόπουλου η οποία μίλησε απευθυνόμενη σε όλους για την σημαντικότητα της ύπαρξης διαφορετικών απόψεων εντός του δημοτικού συμβουλίου και αναφέρθηκε σε πολλές ιστορικές επιχειρήσεις της Καλαμάτας αναγνωρίζοντας την σημασία τους στο πλαίσιο της σύγχρονης ιστορίας, της χώρας μας.

Επίσης της απονεμήθηκε πλακέτα από τον επικεφαλής του προγράμματος "Καλαμάτα 1821" Νίκο Ζαχαριά, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του προγράμματος. Στο ίδιο πνεύμα και οι τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής πριν την ξενάγησή τους στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ενώ ακολούθησε ξενάγηση από την κυρία Β. Καρέλια στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρελία» καθώς και επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή Βελανιδιάς.  

 Δείτε το βίντεο:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα