Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 10:09

Π. Νίκας: “Συνιστά περιφρόνηση των τοπικών κοινωνιών η μη εκπροσώπηση των Περιφερειών στα Δ.Σ. των δημόσιων νοσοκομείων”

Τον παραγκωνισμό των Περιφερειών -και των τοπικών κοινωνιών ουσιαστικά- όσον αφορά το εξόχως ουσιαστικό θέμα της εκπροσώπησής τους στις διοικήσεις των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην τηλεσύσκεψη του Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), την Τετάρτη 27 Μαΐου.

“Εθεσα ζητήματα που αφορούν στον ουσιαστικό ρόλο και λόγο των Περιφερειών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία. Δηλαδή, ενώ από τις Περιφέρειες διατέθηκαν εκατομμύρια ευρώ για τη συνδρομή των δημόσιων δομών υγείας στην πρόσφατη πανδημία, δεν αναγνωρίζεται ο ρόλος και ο λόγος των Περιφερειών, καθώς ούτε καν συμμετέχουν στις διοικήσεις των νοσοκομείων” σημείωσε ο Π. Νίκας υπογραμμίζοντας παράλληλα:

“Δυστυχώς, σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των διοικήσεων των νοσοκομείων, τόσο με την προηγούμενη, αλλά και με τη σημερινή κυβέρνηση, αντανακλάται η πλήρης περιφρόνηση που υπάρχει προς τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες αρνούνται την εκπροσώπηση. Αρνούνται τη δυνατότητα έκφρασης των τοπικών κοινωνιών στα Δ.Σ. των νοσοκομείων, κι αυτό πρέπει να αλλάξει”.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΝΠΕ έθεσε και ζητήματα δυσλειτουργιών “σε πάρα πολλά επίπεδα, οι οποίες οφείλονται στο υφιστάμενο προβληματικό θεσμικό πλαίσιο” όπως επισήμανε, αναφέροντας συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα