Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 18:55

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του ΟΑΕΔ

Μνημόνιο διετούς συνεργασίας σύναψε σήμερα ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), Άγγελος Μπίνης με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Το πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνει δράσεις κατάρτισης και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για θέματα εσωτερικού ελέγχου από πλευράς ΕΑΔ προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα, η Γενική Διεύθυνση Ακεραιότητας και Λογοδοσίας της Ε.Α.Δ. θα υλοποιήσει μαζί με τα στελέχη του ΟΑΕΔ ένα συνεκτικό πρόγραμμα δράσεων για την ενδυνάμωση και προτυποποίηση των λειτουργιών ελέγχου και επιθεώρησης, με βασικό σκοπό τη τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον ΟΑΕΔ προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Η συνεργασία των δύο φορέων δύναται να επεκταθεί και σε θέματα ενίσχυσης του πλαισίου ακεραιότητας και διαφάνειας, όπως είναι η διαδικασία διαχείρισης κινδύνων, η πολιτική σύγκρουσης συμφερόντων, οι κώδικες δεοντολογίας και ο σχεδιασμός στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ικανοτήτων για τα στελέχη του ΟΑΕΔ.

Ο Διοικητής της ΕΑΔ, κ. Άγγελος Μπίνης, δήλωσε ότι «Η συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, έναν οργανισμό που σηκώνει πολύ μεγάλο βάρος στην προσπάθεια της χώρας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του SARS COV-2 στην αγορά εργασίας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Αρχή, η οποία προσαρμόζει τη δράση της σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών»

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης επεσήμανε ότι «Θεωρούμε την ΕΑΔ πολύτιμο σύμμαχό στην υλοποίηση των δράσεων μας για έναν σύγχρονο οργανισμό που αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του στις αρχές της διαφάνειας και της λογοδοσίας με πυξίδα τις ανάγκες και τις προσδοκίες του εργατικού δυναμικού»

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα