Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 11:50

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαΐου, “θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”.

Αυτό σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, όσον αφορά την εν λόγω ημέρα, ενώ με δεύτερη εγκύκλιο διευκρινίζεται ειδικότερα:

“Ορίζουμε κατά τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που θα πραγματοποιηθούν την 24η Μαΐου 2020, τα ακόλουθα:

– Γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου 2020 και

– Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου 2020 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης”.

Οπως είναι γνωστό, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου έχει καθιερωθεί (με τον ν. 2193/1994 (Α’ 32) η 19η Μαΐου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα