Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 14:13

Καμπάνια του «Ζήσε Αθλητικά» με το «Safe Water Sports» για την Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών (βίντεο)

Εβδομαδιαία διαδικτυακή καμπάνια, αφιερωμένη στην Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών, που τιμήθηκε χθες στην Ελλάδα πραγματοποιεί το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών θεσπίσθηκε έπειτα από πρόταση του οργανισμού «Safe Water Sports», με τον οποίο προσφάτως υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για λογαριασμό της ΓΓΑ και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Στη χώρα μας συμβαίνουν ετησίως, κατά μέσο όρο, 300 θάνατοι στη θάλασσα, πολλοί εκ των οποίων οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος. Η καθιέρωση της Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εκπαίδευση των παιδιών από όσο το δυνατόν μικρότερες ηλικίες, προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλη απώλεια ζωής.
«Με 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής στη χώρα μας είναι απολύτως αναγκαία η ενημέρωση και η εκπαίδευση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων παιδιών και νέων σε σχολεία, κατασκηνώσεις, κολυμβητήρια, παραλίες. Φυσικά και η ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου και η υποστήριξη του έργου της πολιτείας για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στο θαλάσσιο χώρο. Αξίζουν συγχαρητήρια στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του οργανισμού “Safe Water Sports”», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, της εβδομαδιαίας καμπάνιας του «Ζήσε Αθλητικά», από σήμερα έως και την Κυριακή 17 Μαΐου, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές μας του υγρού στοιχείου, παρακινούν και συμβουλεύουν με βιντεομηνύματα για την ασφαλή συμπεριφορά σε πισίνες και θάλασσες.
Δείτε παρακάτω το εκπαιδευτικό βίντεο του Safe Water Sports, που περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα και στα θαλάσσια σπορ μέσα από εικονογραφήσεις και αφηγήσεις Ολυμπιονικών. 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα